Arkiv

Sök

tisdag 14 april 2020

Påsken 2020

Hallå, det är redan mitten av april? Vad händer?

Idag är det iallafall tisdag och vardag igen efter en långhelg av påsk. Jag sitter och transkriberar intervjuer för uppsatsen och försöker hålla koncentrationen men måste ta regelbundna pauser för att inte tappa det totalt. Det är något lite psykande med att sitta och lyssna och försöka skriva av exakt vad som sägs. Man blir lätt lite galen.

Iallafall. Påsken har gått av stapeln i år igen, trots corona så kom den och vi har firat småskaligt och mest utomhus för att undvika smitta. I torsdags tog jag långhelg och jag och Erik gick en långpromenad i solen. På eftermiddagen arrangerade vi äggjakt för Eriks brorsbarn tillsammans med hans mamma och sedan grillade vi på solig terrass. Sedan åkte vi med Eriks mamma hem till henne och spenderade resten av helgen där.

Vi startade projekt: bygga trädgårdsland på långfredagen och var färdigsådda på annandagen. Perfekt! Byggde upphöjda odlingsbäddar, grävde ner murkna stockar och fyllde på med gödsel och jord. Sådde morötter, lök, spenat, bönor och kål. Jag hittade en brännpenna i garaget och brände etiketter att sticka ner i jorden för att visa vart grödorna är satta. Kanske den mysigaste sysslan på hela helgen.

Sedan har vi ätit ägg och godis, druckit påskmust och ätit påskmat. Arrangerat ännu en äggjakt på Solbo på påskafton för våra bästisars barn och ägnat långfredagskvällen åt pizza och vin med samma bästisar. Mys! I söndags åkte jag och Erik ut till stugan på kvällen och bastade och badade med.

Vi har helt enkelt hunnit med en massa mysiga saker, och verkligen känt hur ledigheten lindat in oss i sin bomull. Nu vill man knappt komma tillbaka till vardagen, men det är ju inte långt till nästa långhelg. Man får tänka positivt och blicka framåt... hahaha.

Nu: tillbaka till intervjuerna! Hejdå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar