Arkiv

Sök

tisdag 1 oktober 2019

Första oktober

Hej oktober!

Det känns så märkligt att september är slut och att oktober tagit vid. Att hela fyra veckor redan gått av terminen och att jag hunnit både börja och avsluta ett jobb under den senaste månaden. Att det nu verkligen är höst och att träden börjat skifta i färg. Att väderleksrapporten plötsligt visar ensiffriga gradantal varje dag, oavsett väder.

Jag övar mig på att ta det lugnt. Det är kanske lite konstigt, men jag fastnar så lätt i att antingen göra jättemycket eller bara sitta och glo. Nu övar jag på att försöka göra lagom mycket, vara nöjd med mitt dagsverke även fast jag inte jobbat på i 120. Även fast jag tagit det lugnt och inte hunnit så mycket. Det är väldigt skönt och ganska svårt, men jag blir bättre på det för varje dag.

Nu ska jag skicka in en uppgift i skolan och sedan gå ut och gå en lång promenad i solen.

Här kommer några saker jag vill hinna med den här hösten:


▷ Ha mysiga middagar med fördrink, någon höstig gryta och rödvin. Duk och linneservetter. Tända ljus och mörkt utanför fönstret. På fredag ska jag och Erik äta kräftor och då tänkte jag duka extra fint.


▷ Äta frukost på sängen, ligga och läsa, ta långa sovmornar. Vårt sovrum har blivit så mysigt nu, så jag vill typ spendera all tid där.


▷Vara ute mycket och sparka i löven.


▷ Mysa, mysa, mysa!


▷ Jag har som mål den här hösten att laga och baka en massa nya recept för att bli bättre i köket. Någon dag ska jag till exempel testa att göra franska chokladmaränger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar