Arkiv

Sök

söndag 26 maj 2019

Vecka 21 - Botanisk trädgård, tentor och afternoon tea

Veckans mående: Första halvan av veckan var jag så glad och energisk efter vår Italien-trip, jag fick så mycket energi av den. Sedan drack jag en hel del alkohol i onsdags, vilket var osmart av så många anledningar, bland annat för att jag hade prov både torsdag och fredag och dessutom för att det fick mig att må såå dåligt. Alltså - det var kul att dricka spritzers med en vän, men inte riktigt värt att dricka SÅ många spritzers mitt i skolveckan. Men, nu mår jag bra igen och den här helgen har varit så himla fin, solig och varm och jag har haft tid att bara ligga på balkongen och läsa, promenera i stan och hänga i parken.

Veckans finaste: Är tanken på att jag förra söndagen vaknade upp i världens skönaste säng i Italien tillsammans med två fina vänner, idag vaknade jag upp i en inte fullt lika skön säng, men i ett strålande soligt Graz och nästa söndag vaknar jag hemma hos mina föräldrar i lilla byn. Jag känner mig så enormt glad och tacksam för att jag har möjlighet att vara här och att jag tagit vara på tiden ordentligt och gjort små och större utflykter till olika ställen. Samtidigt känner jag mig så peppad på att att jag har möjlighet att komma hem till Sverige och fira min lillebrors student och njuta av svensk försommar. Bästa av två världar!

Veckans roligaste: I fredags startade vi kvällen med förfest hos Victoria som bjöd på vodkadränkta gummibjörnar och spritzers. Vi skrev hälsningar på varandras t-shirts och hade så kul! Sedan gick vi på white t-shirt party och dansade järnet till klockan 02 då jag var smart nog att gå hem och dricka resorb vilket gjorde att jag var pigg och glad hela lördagen.

Veckans godaste: I tisdags var det grått och regnigt, men vi hade bokat bord på ett mysigt café och gick på Afternoon Tea. Älskar verkligen det konceptet, ett gott te, bakverk, scones och små smörgåsar. Har lovat mig själv att jag ska anordna det hemma i höst.

Veckans osmarta: När jag skrev tenta i fredags så missuppfattade jag instruktionerna så jag skrev hela tentan med blyertspenna och blev klar i väldigt god tid, och sen när jag läste igenom hela tentan igen visade det sig att man var tvungen att skriva med bläck... Jag hade inte tid att skriva om hela tentan, så fyllde i alla de viktigaste orden och svaren och sedan frågade jag läraren om jag fick lämna in ändå, vilket jag fick som tur var. Men ändå, tips från mig: läs instruktionerna noga kids!

Veckans utflykt: Gjorde jag idag när jag tog en promenad bort till den botaniska trädgården här i stan. Det är 25 grader ute, ännu varmare inne i växthusen och jag ångrade att jag inte tog med mig en vattenflaska, men det var ändå mysigt att gå runt inne bland växterna och kika och njuta av allt det gröna.

Ser fram emot nästa vecka: Tisdag eftermiddag när jag är klar med skolan för den veckan, onsdag när vi ska inviga Graz city beach och sedan gå på opera, fredag när jag åker hem till Sverige och helgen när jag tänker njuta allt jag kan av att vara hemma hos mina föräldrar .

Veckans bild: Från botaniska trädgården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar