Arkiv

Sök

onsdag 15 maj 2019

3 månader

15 maj. Jag har varit här i tre månader nu. Fredagen den 15 februari flög jag till Wien, åkte tåg till Graz och hamnade på min destination för min utbytestermin. Då gick dagarna plågsamt långsamt, jag tvingade mig själv att sysselsätta mig och var så glad när skolan började och jag fick träffa lite folk.

Idag är det onsdag. Städerskan står i köket och pratar högt på tyska i sin telefon, precis som varje onsdag förmiddag. Jag åt frukost på balkongen trots att det är grått och bara 9 grader. Har uppgraderat min frukost den här veckan, tidigare åt jag bara yoghurt direkt ur burken, en banan och en kopp kaffe. Nu har jag köpt müsli, häller upp yoghurten i en skål, skär ner bananen, häller på müsli och färska hallon. Dricker färskpressad juice och kaffe. Tänk vilket framsteg ändå, efter tre månader har jag äntligen börjat hälla yoghurten i skål.

Jag konstaterade när jag satt där med mitt kaffe på balkongen att så mycket har förändrats sedan jag kom hit. Allt känns så mycket enklare, jag trivs i den här staden, jag hittar här, har kompisar här. Samtidigt är det mycket som är sig likt, jag avskyr fortfarande att bo i kollektiv, jag har bara vant mig lite bättre vid alla ljud och människor.

I måndags fick jag mitt schema för sommarens jobb hemma i Örebro. Det är bara 2,5 vecka kvar tills jag åker hem till Algots student och efter det är det bara 2,5 vecka kvar här totalt innan jag åker hem i slutet på juni. Det känns märkligt att livet ska fortgå när jag åker härifrån, att det redan nu finns planer och scheman för tiden efteråt. När jag kommer hem. Samtidigt drömmer jag just om den tiden, hur jag ska träffa kompisar på uteserveringar, åka med Erik till sommarstugan, umgås med min familj.

Idag är det en och en halv månad kvar här, varav jag ska spendera 12 dagar i Sverige. Resterande 31 dagar ska jag verkligen passa på att njuta av Graz.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar