Arkiv

Sök

onsdag 2 januari 2019

2018-listan


Har året varit bra?
Ja! Jag fastslog häromdagen att 2018 har känts som ett enkelt år för mig. Det har varit relativt fritt från ångest och ledsamheter och fyllt av många fina stunder. Självklart har det gått upp och ner, men mest upp! 

Höll du några av dina nyårslöften?
Absolut. Jag har utmanat mig själv, rensat och fixat hemma och köpt en ny telefon för att nämna några. 

Tror du att 2019 kommer bli bättre/sämre?
Det vore ju trist att ha inställningen att det ska bli sämre? Jag hoppas det blir lika bra eller bättre så klart! Vissa utmaningar väntar, exempelvis i februari då jag flyger till Österrike för en utlandstermin vilket medför distansförhållande. Men jag ser verkligen fram emot det och tror det kommer vara väldigt lärorikt för mig att testa mina egna vingar och förhoppningsvis klarar sig min relation fint trots avståndet. 

Har du förlorat någon kompis detta året?
Jag kör samma svar som förra året på den: Jag har inte förlorat någon specifik kompis, men däremot förändras ju ens relationer hela tiden. Jag känner mig omringad av härliga människor, det är det viktigaste för mig. Tillägg: det var lite för länge sen jag var ute och drack drinkar med vänner, det ska jag göra mer under 2019. 

Vad kommer du sakna från 2018?
Beroende på hur 2019 blir kommer jag sakna mitt jobb på slottet. Jag åker ju till Österrike i februari och sedan vet jag inte hur det blir när jag kommer hem, men risken finns ju att jag inte kommer tillbaka. Sedan kommer jag sakna sommarens väder, det var trots allt rätt njutbart att kunna gå ut oavsett tid på dygnet utan varken långärmat eller långbyxor. 

Nämn något positivt från 2018.
Att jag haft så himla kul i skolan under 2018. Under våren när jag läste B-kurser och mest hade grupparbete och under hösten då jag gick på C-kurser och snart har skrivit klart min kandidatuppsats. Det går verkligen framåt i skolan - nästa sommar är det liksom examen…… Whaaat?! 

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor eller att unna mig saker tror jag. Hela våren unnade jag mig så mycket goda saker och bubbel på balkongen och det kostade en deeeel. Men jag har faktiskt sparat väldigt bra i år. Är stolt över mig själv! 

Finns det något du ångrar med 2018?
Att vi inte köpte en fläkt i somras medan de fanns kvar i affärerna. Vi stod faktiskt i typ maj och pratade om att vi borde köpa en, men sen låg vi där och svettades utan fläkt HELA sommaren ändå. Sjukt! Varmt!

Lärde du dig något nytt under 2018?
Hur det känns att få ett getingstick. Livets första fick jag i somras nämligen! 

Bästa köpet?
Sängen! Äntligen ny säng och vi sover som prinsessor båda två, hehe… Att den är snygg också är ju ett stort plus. Love it! 

Blev du kär i år?
Det var lite trögt i våras, sådär som det kan vara i en relation. Under sommaren blev det sakta men säkert bättre och nu känns det fint att kunna se tillbaka på året och inse att vi faktiskt kom ut starkare på andra sidan. Det var lärorikt, men jobbigt, ett tag och nu är det bra igen. Eller bättre till och med. 

Vilka datum från 2018 kommer du alltid att minnas?
Kanske inte ett specifikt datum, men helgen i slutet på januari då vi åkte upp till Sälen och jag åkte längdskidor för första gången - så kul! Den 12e april då vi tog nattåget hem från Åre, hittade vänner och skålade i bubbel i vår kupé - kändes som jag var med i Orientexpressen. 18 juni när jag och Sofia hälsade det första hänget med ferieungdomar välkomna till slottet. 

Vilka länder/städer besökte du?
I juni bilade vi genom Danmark ner till Hildesheim i Tyskland för att flytta hem våra vänner till Sverige. I juli reste jag till Gdansk med Karolina och Lovisa för en härlig tjejhelg. I augusti åkte jag och Erik på charter till Zakynthos och kort därefter åkte vi till Siena i Italien för att hälsa på de förstnämnda kompisarna i deras nya stad. I november hoppade jag och tre klasskompisar på ett kryssningsfartyg mot Tallinn och mysig julmarknad. 

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Jag jobbade som handledare och vikarierade som projektledare för Sommarslottet i somras. Jäklar vad vi kämpade på i värmen och gjorde allt för att både våra ferieungdomar och våra turister skulle få det så bra som möjligt. Kul, men rätt svettigt också! 

Vad var din största framgång 2018?
Att jag trivs i mitt hem och i min stad. Jag har inte varit helt övertygad tidigare, och vi har ju flyttat runt nästan varje år av olika anledningar. Men nu bor vi verkligen superbra och i och med att vi bor så centralt trivs jag också bättre i stan. Härligt!

Största misstaget?
Får man säga misstaget att inte köpa en fläkt igen? 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
I år har jag knappt ens varit förkyld. Så tacksamt och jag hoppas det håller i sig, peppar peppar! Däremot har jag haft lite ont i ryggen, ser det som ett starkt tecken på att jag verkligen måste stärka upp min kropp. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har varit gladare på det stora hela, men ledsen över vissa saker. Men aldrig sådär avgrundsdjupt och ångestfyllt ledsen, det har varit ett någorlunda smärtfritt år på den kanten. 

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Återigen så måste jag öva på att inte bry mig om vad andra ska tycka. Jag måste påminna mig ibland om att det är jag som bestämmer över mitt liv, ingen annan. Man kan få tips och råd, men ingen annan än jag kan ta beslut. 

Hur tillbringade du julen?
Med Eriks familj firade vi helgen innan jul med god middag, julklappslek och övernattning. På torsdagen innan jul bjöd jag och Erik hans mamma och brorson på fika och på kvällen lagade vi två julmiddag och firade med varandra. Sedan åkte jag hem till Källby. Där hann jag med julfrukost och glöggkväll med olika kompisgäng på lördagen, skinkmacka hos morfar på söndagen och sedan grötfrukost på julafton följt av firande hos farfar med pappas släkt, besök hos mormor och sällskapsspel med familjen hemma innan vi åkte på midnattsmässa i kyrkan. På juldagen åkte vi skridskor och åt kebabpizza och på annandagen kom Erik och vi åt kalkon. En fin jul! 

Favoritserie i år?
Säsong 4 av Outlander var ett positivt uppsving efter den tredje säsongen. Good Wife tittade vi på och jag älskar ju allt som gör att jag får leva mig in ordentligt och länge med serierna jag ser, så den gillade jag. Sen har vi sett massor av annat också som jag glömt bort nu…

Bästa boken du läste i år?
Vända hem av Yaa Gyasi var grym. Både bokstavligt talat som i hemsk och såå bra! 

Största musikaliska upptäckten? 
Har typ inte lyssnat på musik alls? Inget nytt i alla fall. Men efter att Avicii hade gått bort lyssnade jag väldigt mycket på hans musik och upptäckte den på nytt, så det kanske räknas? 

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
Jag startade den med frukost på café tillsammans med Erik. Sedan tentapluggade jag lite och blev bjuden på lunch av Rebecca. På kvällen jobbade Erik och mina kompisar var upptagna, så jag åt en korv med bröd på pressbyrån och gick på ensambio och såg Orientexpressen. Hahaha, låter så himla sorgligt, men var faktiskt mysigt. När Erik kom hem från jobbet överraskade han mig med bubbel och presenter.

Hur skulle du betrakta din stil 2018?
Det. är. så. svårt. med. kläder. Usch! Jag vet inte hur många plagg jag tänkt att jag skulle behöva i min garderob, men sen hittar jag absolut noll på varken stan eller i nätbutikerna. Jag jobbar vidare med min stil under 2019, haha. Har bestämt att 2019 ska bli ett modigt år, så det kanske får smitta av sig även på kläderna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar