Arkiv

Sök

fredag 21 december 2018

Hur gick det årets mål och löften

I januari satte jag upp ett gäng mål som jag planerade att checka av under året. Jag gjorde en liten recap om hur det gått i september som ni kan läsa HÄR. Men nu är det inte alls långt kvar av 2018 och således dags att titta på hur det gått in total. 

Here we go!

• Köp en ny telefon. Min gamla har varit med ett himla bra tag nu och det skulle vara väldigt roligt med en ny med snabb bra kamera och lite nytt minne...

Gjort! Redan i februari klickade jag hem en Samsung S8 som fick ersätta min gamla iPhone. Det tog ett tag att vänja sig med nytt operativsystem, men samtidigt så skönt att ha en ny fräsch telefon.

• Sluta uppdatera internet när det inte finns mer att hitta, gör nåt annat istället.

Den här har jag verkligen jobbat på under hela året. Jag var riktigt duktig i somras, men har blivit sämre nu under hösten då jag ägnat mycket tid i soffan åt att scrolla instagram. Jag jobbar vidare med den!

• Rensa och gör ordning i hemmet, det ska vara härligt att vara hemma!

I somras var det kaos hemma hos oss, men under hösten har vi sakta men säkert kommit i ordning lite bättre. Enkla saker som att få upp tavlor på väggarna och plocka undan saker emellanåt har gjort att det känns mysigare hemma.

• Lära mig nya saker, utmana mig själv!

Jag har utmanat mig själv på många sätt och lärt mig nya saker. I skolan har jag läst roliga, givande kurser och framförallt snart skrivit färdigt min kandidatuppsats som blir så himla bra. På jobbet har jag visat framfötterna och tagit stort ansvar och fått nya uppgifter. I det personliga har jag lärt mig mycket om min relation och utmanat mig att testa nya saker som t.ex. att söka en utbytestermin.

• Köp en ny säng. Nu har vi sparat i snart ett halvår, så snart är vi där. Längtar!

JA! Vi har äntligen gjort det. Som vi längtat och sparat och väntat på att rätt säng skulle dyka upp. Så plötsligt under Black Friday-rean dök den upp och nu har vi sovit i vår nya säng i 2 veckor - den är så snygg och mysig!

• Läs mer böcker.

Den här har jag faktiskt inte uppfyllt så mycket som jag önskat. Jag har visserligen läst några böcker, framförallt när jag var i Grekland och låg i solstol. Men annars har det varit ganska tomt faktiskt. Sedan har jag läst desto mer kurslitteratur, så det är väl den som är boven i dramat.

• Köp ett gymkort. Åh, så klyschigt, men äsch.

Det hände aldrig. Jag var på ett gym i höstas och provtränade en vecka, men sen kändes det inte helt rätt. Jag borde ha tränat mer för min kropp och psykes skull, men den träningen jag genomfört har jag gjort utomhus eller på min yogamatta i vardagsrummet. Jag har också försökt ändra mitt mindset lite vad gäller träning, att tänka att all träning som blir av är bra, istället för att sätta skyhöga mål och bli besviken när jag inte lyckas hålla dem.

• Vardagslyxa och unna mer, livskvalitet är bäst! Det behöver inte vara så dyrt, med god mat, ett fint vin eller en stund i badkaret kommer man långt. Vi bor ju dessutom mitt på stan, så det här blir året då vi äter middag hemma och går ut på stan för en drink!

Vi har absolut vardagslyxat! Framförallt i våras, då kom det till och med till en punkt där jag inte ens ville äta ute längre... Men det har varit ett lyxigt år vad gäller både god mat, trevliga vinkvällar, bad, resor, umgänge med familj och kompisar och balkonghäng som känts som utomlands pga värmen.

• Ta en stund varje söndag åt lite egentid och planering inför den nya veckan. Planera in skola, jobb, träning, fritid, partid, kompishäng osv. Men var för guds skull spontan med, en blandning vore najs!

Detta har jag faktiskt gjort nästan hela året! Sedan jag skaffade min bullet journal i maj har jag dessutom gjort det till en liten rutin att sätta mig varje söndag, måla upp den nya veckan och fylla i. 

• Rensa ur datorn.

Det har jag inte gjort än, men planen är att göra det innan det nya året startar. Det behövs verkligen!

• Boka en kurs i yoga till hösten.

Den här var jag så himla sugen på i januari. Men sen kikade jag runt efter kurser och hittade ingen som både verkade kul och låg på en bra tid. Så jag yogade hemma istället. Och en gång i Stockholm på Björn Borg-kontoret, hehe. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar