Arkiv

Sök

lördag 26 maj 2018

Min första Bullet Journal

Igår kväll pustade jag ut i soffan efter ännu en härlig dag med högsommarvärme. När jag satt där och tittade på Vänner och scrollade mig runt på internet hamnade jag till slut på Isabel Bolternsterns youtubekanal och tro det eller ej, men jag fann ett nytt intresse. Inte bara hennes underbara kanaler, utan faktumet att hon använder sig av en Bullet Journal. Jag har hört talas om det förut, men aldrig brytt mig om att ta reda på mer, men efter gårdagskvällen var jag fast!

När jag läste orden: kombinera kalender, listor och anteckningar i ett och samma block kände jag direkt att det skulle passa mig. Jag menar listor är faktiskt en av mina paradgrenar sedan barnsben och min kalender håller jag mycket kär. Jag gillar att pyssla, planera och skriva ner mina idéer.

Ni som känner mig vet att jag inte har långt från tanke till handling (har snarare problem med total avsaknad av tålamod...), så idag har jag promenerat staden runt på jakt efter mitt eget prickiga block och några fina pennor. Och dessutom kom jag på idag att detta ämne ju passar ypperligt in på mitt bloggnamn, jag menar: Agnes antecknar, hallå!

Här kommer mina första vingliga sidor i min BuJo (ja, jag tänker anamma varenda ord och förkortning som finns!) och jag märkte direkt att jag kommer behöva köpa både en smalare svart penna och en överstrykningspenna med bredare spets eftersom jag nu var tvungen att dra flera gånger för att täcka (= inte det snyggaste). Nåja, here we go!

Min bok kommer från Panduro. Jag är inte helt såld, då det lyser igenom en del på sidorna, men jag tänker att jag startar med den iallafall så får vi se sen. Mina nya pennor är en grön från Faber Castell och en svart Pigma Micron.

Eftersom jag är just en otålig stackare kunde jag ju inte direkt vänta till ett nytt år för att få starta med detta. Så min första bok får innehålla maj-december 2018. Jag startade alltså med en framsida och året tryckt med guldiga siffror.Sedan fortsatte jag alltså med en årsplan över de återstående månaderna det här året. Här tänker jag skriva in sådant som dyker upp längre fram i tiden, så att jag håller koll.

Och såhär ser alltså mitt första månads- och veckouppslag ut. (Oj, råkade visst skriva att maj var månad 2 på året, det är åtgärdat nu!). Det är ju bara en enda vecka kvar av maj, men äsch. Inte helt nöjd med den där lilla månadssammanställningen i vänstra nedre hörnet, men jag får klura på något nytt till nästa vecka.

Nu ska jag bara börja fylla i mina planer och fortsätta pinna idéer på hur fortsatta månader och uppslag kan se ut. En sak som Isabel Boltenstern hade gjort var att sätta washitejp i kanten på papper för att markera nya kapitel, det föll jag för totalt, så det ska jag nog härma när jag hittat en fin tejp.

Well, välkomna till mitt nya intresse - Bullet Journaling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar