Arkiv

Sök

torsdag 9 mars 2017

SERIER ATT SE SOM ÄR BRA

Som jag skrev igår så föredrar jag att se på serier framför film. Jag älskar att bli ordentligt känslomässigt involverad i serierna jag ser, det ska liksom kännas som att jag är vän med karaktärerna. Nu tänkte jag lista några av mina favoriter!

• VÄNNER - 10 säsonger
Kräver troligtvis ingen vidare förklaring, men måste naturligtvis vara med på listan. Bäst med serien är att den är träffsäker, rolig, har korta avsnitt men många säsonger och att den alltid levererar. Funkar lika bra att sträckse alla säsonger som att se repriser av enskilda avsnitt på kanal 5.

Hittas på: Viaplay, Netflix och går som tidigare nämnt ofta som repriser på TV.• The OC - 4 säsonger
Den här gamla klassikern tittade Erik på när den kom ut (ja, han är gammal som gatan) och jag hade aldrig sett den. Så förra våren började vi följa Seth Cohen, Ryan Atwood, Marissa och Summer, och såg klart alla säsonger på nolltid. Säsong 1-2 är bäst och sedan spårar det ur litegrann, men allra sista avsnittet är ändå rätt mysigt. Jag kan komma på mig själv med att vissla på introt fortfarande.

Hittas på: Netflix


• Outlander - 2 säsonger (3-4 är på g)
Naturligtvis måste jag ha med min favvis Outlander! Den här serien såg jag och Erik i höstas efter att han försökt visa mig första avsnittet flera gånger utan att jag nappat. När vi väl kom igång såg vi första säsongen på en vecka och otippat nog blev jag nästintill besatt. Jag längtar tills i april då jag tror att säsong 3 kommer ut! Sista avsnittet av säsong 2 såg vi nästan 2 månader efter resten, för att jag "inte var redo för ett avslut riktigt än".

Hittas på: säsong 1 finns på netflix och både säsong 1-2 finns på Viaplay. Extratips är att söka på när skådespelarna svarar på twitterfrågor på youtube.• GILMORE GIRLS - 7 säsonger
Att binge-titta på serier är verkligen min och Eriks melodi. Det här är ännu en klassiker som Erik såg när den kom ut men som jag hade missat helt. I höstas när nyheten om att det skulle släppas nya avsnitt under 2016 kom passade vi på att se den ihop. Jag är nästan lite ledsen för att vi tittade klart på alla säsonger så fort, kan liksom fortfarande önska att jag ska få hänga med Lorelai och Rory i mysiga Stars Hollow. Kanske den serie som allra mest fått mig att längta efter ett stammishak likt Lukes Diner!

Hittas på: Netflix. Där finns även de 4 nya avsnitten, men de kändes ganska menlösa tycker jag.


• The Path - 2 säsonger 
Sekter fascinerar mig mycket och den här serien fastnade jag och Erik för snabbt. Än så länge finns bara säsong 1 och några avsnitt av säsong 2 ute, men det jag sett hittills har jag gillat. Lagom blandning av spänning och vanligt drama.

Hittas på: HBO.


• Parks and rekreation - 7 säsonger
Underbara Amy Poehler. Otippat rolig serie som jag skrattat rakt ut till flera gånger. De sista säsongerna fylldes mest av namedropping, men de första var helt fantastiska. Lättsam, korta avsnitt och riktigt rolig.

Hittas på: HBO.


• The Big Bang Theory - 10 säsonger
Underbar!!! Kvalar in på min topp 3 och stämmer överens med allt jag kräver av en riktigt bra serie: sitcom, rolig och det känns som att man känner personerna. Att det är korta avsnitt och många säsonger är så härligt (antar att jag kanske är ensam i världen om att föredra korta avsnitt, men jag blir så rastlös om de är längre). Jag har bara sett fram till säsong 8, så snart måste jag ta mig i kragen och komma ikapp.

Hittas på: Netflix fram till typ säsong 5 eller 6 tror jag. Sedan får man hitta avsnitten på andra sätt...• Hart of Dixie - 4 säsonger
Den här serien har jag haft som tidsfördriv när Erik jobbat kväll. Ganska menlös serie, men ack så mysig. Färgglad, ganska rolig och framförallt funkar den finfint att ha på i bakgrunden som sällskap.

Hittas på: säsong 1-3 finns på Viaplay. Säsong 4 har jag inte sett, men den kan man säkert hitta någonstans på internetzz.


• Downton Abbey - 6 säsonger
Kanske den allra bästa serie jag sett! Älskar den! Dramat, intrigerna, kläderna, frisyrerna, smyckena, miljöerna, byggnaderna, personerna! Hallå, what´s not to love liksom! Allra allra bäst är farmoderns roll, vill bli som henne när jag blir gammal.

Hittas på: Netflix, Svtplay.Bubblare: de serier jag tittar på nu eller planerar att se snart:

• Grey´s Anatomy - jag och Erik är på säsong 4 och ser åtminstone några avsnitt per dag.
• Girls - jag såg första säsongen för ett par veckor sedan, ska fortsätta när tid finns.
• The Affair - såg första avsnitten i januari, men planerar att fortsätta snart.
• Sex and the city - ser några avsnitt då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar