Arkiv

Sök

söndag 6 november 2016

Hemma hos Agnes & Erik på Peppargatan

Hej!

Nu är det ganska exakt 4 veckor tills jag och Erik säger adjö till vår nuvarande lägenhet (pga dyr) och flyttar in till stan. För att minnas de 1,5 åren vi bott här och hur det såg ut, har jag idag städat, piffat och fotograferat alla rum. För att liksom ha den här tiden av våra liv sparad i något såpass väsentligt som bilder på vårt hem. Så - välkommen hem till oss! ♥︎

 Så här ser det ut om man tittar in genom ytterdörren. En hall med lite förvaring och på den vänstra sidan finns en dörr in till badrummet.

I hallen har vi en stol för att kunna sitta och knyta skorna, den vita sidoskåpet är fyllt med vantar, mössor, halsdukar och mina pysselsaker.

 På bordet står lampan jag designade och byggde förra sommaren (hehe, kul att ni faktiskt inte fått se den förrän nu...), en elefantöra i terracottakruka och på väggen hänger en plansch av Lars Lerin.

I dörren till vänster hittar vi som sagt badrummet. Ett helt vanligt sådant med kaklade väggar, matta från IKEA och duschdrapperi från Åhlens.

Om vi tittar längre in i lägenheten från hallen ser vi det här. Köket till vänster, garderober till höger och vardagsrummet där framme. Vi börjar med köket!

 Ett helt vanligt vitt med svarta bänkar. Ganska tråkigt om jag får säga det själv, men mycket välfungerande och mycket skåp att fylla med kul saker.

Ett stilleben bredvid spisen.

Från vardagsrummet.

 Som ni ser har vi en bardisk från köket som vetter mot vardagsrumsdelen. Den ska vi titta närmare på nu.

 Här är alltså vår TV-hörna av rummet. Med vitrinskåp, bokhylla, kamin och naturligtvis julmusik på. På bordet står 2 ljusstakar från H&M home och en center piece med kaktusar och stenar från Grekland som Erik gjorde förra helgen.

Taklampan har Erik byggt av en ljusslinga från Granit och en gammal takkrona. I fönstret samsas ännu en lampa Erik byggt (kan ni ana ett gemensamt intresse måntro?!) med bonsaiträdet, kaktusen Erik fått av en brukare när han jobbade inom hemvården, citrusträdet och jordgloben. Dessutom min kopparlykta och glaskulan med en (icke så välmående...) murgröna.


På baksidan av bardisken har vi skrivbord (med skrivare på golvet och en massa väskor under... inte optimal förvaring kanske..). Här sitter jag nästan aldrig och pluggar, men det är ett himla bra ställe att lägga gamla tidningar och papper på... Hehe. Till höger ser ni vad som skymtar bakom soffan, förutom balkongdörr och dörr mot sovrum.

 Nämligen vår matplats. Här från sovrumshållet.

 På väggen hänger från vänster ♣︎ ett foto jag skrivit ut med blommor ♣︎ Absinthe-plansch från Paris jag fått av Linnea ♣︎ skolplansch föreställande en vildtulpan jag köpt på loppis ♣︎ två utskrivna foton till på en strut med blommor och en ballerina. Vi har betongväggar som är omöjliga att göra hål i, så en vajer med klämmor från Granit får hålla bilderna uppe.

Såhär ser "köksfönstret" ut med kopparljusstake som min kusin Zarah skapat, två elefantöron och två vaser med ekollon varav det ena faktiskt spruckit och fått en rot! Utanför ser ni balkongen med grillen, möblerna och pelargonerna kvar - ops - skyller på glömska och att vi ska flytta så ska ändå snart ta in allt....

Ser nu att det hade vart fint om jag tänt ljusslingan också... hehe... som btw sitter kvar sedan förra julen.. Men ljusslingor är ju mysigt året om som tur är!

 Till vänster om balkongdörren finns sovrummet. Och ännu ett elefantöra på piedestalen, vi får skott av dem ungefär hela tiden.

Här har vi trästolar som nattygsbord och har inte satt upp något på väggarna förutom en krok och en spegel på väggen mittemot. Vi hade en plan om att sätta upp ett gäng foton ovanför sängen, de ligger inramade och klara, men när vi fick reda på att vi skulle flytta kändes det ju onödigt att göra nya hål. Men tänk er dessa ovanför så får ni rätt känsla: Från sovrummet finns ännu ett fönster ut mot balkongen och till höger ser ni delar av bakgrundskaoset som blir när man fotograferar, stylar och städar samtidigt = dammsugarsladden på golvet och stolarna på sned...


Tack fina lägenheten för den här tiden! Nu kan vi börja packa ihop alla saker med gott samvete, när det finns sparat hur fint vi haft här. Det har varit dyrt, och jag har velat flytta länge, men lite vemodigt känns det ju alltid för mig att säga hejdå till gamla saker och starta upp nya. Men kul också så klart! Puss och hoppas ni tyckte det var kul att få följa med hem till oss! 


PS. Förlåt för att det är så stor skillnad på ljuset i bilderna, det är ju liksom november va och fotona är inte tagna i kronologisk ordning.. hehe.. DS. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar