Arkiv

Sök

torsdag 31 december 2015

2015-listan!

Har året varit bra?
Alltsååå. 2015 var året då jag grät på nyår (pga brännskadad på fingret), grät på min födelsedag (pga inte mådde bra) och överlag mådde rätt dåligt hela våren (pga deppad och kände mig typ sämst i världen och hade jordens beslutsångest). Men det har så klart även varit bra, det är ju det som är charmen med att ett år är så långt, man hinner liksom både dippa och resa sig under ett och samma.. 2015 bjöd på 10 veckors ledigt i somras (visserligen skitväder men vafan), jag fick ett jobb på en mysig förskola när jag bestämde mig för att sluta plugga och jag har gjort väldigt mycket mysiga saker. 

Höll du några av dina nyårslöften?
Det är tur jag har den här bloggen, även om jag inte uppdaterar den så ofta, för annars hade jag nog inte kommit ihåg vilka löften jag hade… hehe.. Men följande var alltså mina mål/löften: 
inte planera för mycket (har nog ändå gått helt okej, jag var liksom besatt av att planera tidigare, men det är jag inte längre. Har börjat inse att saker kan gå bra ändå, vilket ju var meningen); 
minska min skärmtid (känns lite dumt nu när jag och Erik sitter i samma säng med varsin dator i knät och tittar på olika saker, men jag har ändå varit rätt duktig på att göra andra saker än att bara hamna i soffan med datorn varje kväll liksom.. så ändå ok);
ge plats åt min kreativa sida (i och med mitt arbete på en förskola har jag definitivt uppfyllt den här punkten); 
lära mig något nytt (jag har lärt mig virka, laga fler maträtter, sköta växter osv)
resa och uppleva (jag har inte rest så mycket, men upplevt desto mer, är nöjd)

Tror du att 2016 kommer bli lika bra?
Jag tror på 2016. Det känns lite som att det borde komma solsken efter regn så att säga, 2015 har både jag och Erik mått dåligt, energin har inte varit på topp och förhoppningsvis vänder det under nästa år. Jag hoppas på att 2016 bjuder på många skratt, hälsosamma relationer och lite sol på näsan emellanåt. Då vore jag nöjd. 

Har du förlorat någon kompis detta året?
Jag får ge en officiell ursäkt till alla mina kompisar som jag varit dålig på att höra av mig till, framförallt under hösten. Jag har helt enkelt varit tvungen att lägga den lilla energi jag haft på att bara försöka må bra själv, och jag hoppas verkligen ni förstår det. 

Vad kommer du sakna från 2015?
Mitt jobb, alla barnen och mina kollegor. Jag hoppas visserligen kunna jobba extra några dagar i månaden även i vår, men man vet aldrig hur det blir med sådant när man pluggar. Skolan måste så klart komma i första hand. Om inte annat kommer jag ändå sakna rutinerna som blir av att jobba heltid. 

Nämn en positiv sak från 2015.
Att jag varit ute i naturen så fantastiskt mycket. Det är verkligen underbart att känna den friska luften i lungorna, att verkligen få se årstidsskiftningarna och bara få andas. Jag har helt enkelt varit ute mycket, framförallt tack vare jobbet. Åh vad jag mår bra av att vara i naturen!

Vad spenderade du mest pengar på?
Garanterat hyra. Tråkigt, men viktigt naturligtvis. Hoppas dock på att kanske kunna flytta till något billigare, men det är ingen panik, nu har vi ju i alla fall förstahandskontrakt. Mat kommer förmodligen på en andraplats och sedan kanske.. resor? Inga större, oväntade utgifter under året. 

Finns det något du ångrar med 2015?
Inget jag kan komma på på rak arm. I och med mitt mående har jag kanske tackat nej till roliga saker, eller varit tråkig och inte gjort sådant man förväntas göra när man är 20. Men jag har försökt må så bra jag har kunnat och det är trots allt viktigast för mig. 

Lärde du dig något nytt under 2015?
Jag kom ju på i våras att nyckeln till att sköta växter tydligen mest bara är att vattna dem emellanåt. En stor upptäckt för mig, som gjorde att jag helt plötsligt drev upp en hel örtträdgård på balkongen och det var väldigt roligt. Sedan har jag lärt mig mycket annat, att Vasaloppets start går i Berga by till exempel. 

Bästa köpet?
Mina allvädersstövlar som jag fyndade på Stadium outlet för 199:- i september. Har använt dem varje dag då det varit kallt och de håller mig verkligen såå varm och go om fötterna. Guld värda under iskalla utflykter till lekplatser och skogar. Så fula, men så värt att vara varm! Samt min illgula regnjacka som var min bästa vän exakt hela sommaren eftersom det regnade typ jämt. 

Blev du kär i år?
Jag blev kär i en kappa från Filippa K, men den köpte jag inte, pga var jättedyr och jag hade inte råd. Jag blev även förälskad i ett underställ från Kari Traa och det köpte jag trots jättedyrt. Och så är jag naturligtvis upp över öronen och fantabulöst (han tvingar mig att skriva det här…) förälskad i min Erik. 

Vilket datum från 2015 kommer du alltid att minnas?
Den 3 oktober då Eriks bror gifte sig och jag fick gå på bröllop. Det var mycket fint. 

Vilka länder besökte du?
Köpenhamn i februari, Grekland i augusti. Båda resorna med Erik. 

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Jag hade mitt livs första heltidsjobb, var på festival, gick inte i skolan och en hel massa grejer. Men jag vill utmana mig själv ännu mer med saker jag aldrig testat förut under 2016. 

Vad var din största framgång 2015?
Att jag slutade plugga och började jobba istället. Så bra beslut av mig! Jag har verkligen mått så bra av att hålla bra rutiner, att komma hem och inte ha något mer att tänka på efter jobbet, att vara helt fri på kvällar och helger. 

Största misstaget?
Jag har inte gjort några misstag direkt, det hade varit roligt att ha rest mer eller att ha sparat mer pengar, men med facit i hand hade det inte varit bra för mig just då. 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej. Bara små förkylningar och lite feber någon gång, men annars frisk som en nötkärna. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare. Det har runnit många tårar på mina kinder, många av dem har jag inte förstått själv varför de runnit. Men under hösten har det blivit bättre, jag har helt enkelt morskat till mig lite, på ren västgötska. Blivit lite mer stabil, mer säker i mig själv, slappnar av mer liksom. Det är skönt!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Förra året skrev jag att jag ville ägna mindre tid åt att sitta framför skärmar. Det kan jag nog delvis känna stämmer även på 2015. Ibland kan jag önska att jag brytt mig mindre om vad andra tycker och tänker, det tror jag man tjänar mycket på i längden. 

Hur tillbringade du julen?
Jag och Erik hade julafton lördagen den 19 december, med paket, julbord, bak och mys. Söndagen den 20 kom båda våra familjer på glöggmys och risgrynsgröt med skinksmörgås hemma hos oss. Sedan följde jag med hem till Källby och så hade vi uppesittarkväll dagen före med julmat, godis och dopp i familjens nya spabad. På julafton firade vi hos farfar med pappas släkt, mormor och på kvällen tillsammans med morbror och kusiner hemma hos oss, då vi även fick våra julklappar. På julaftons natt åkte vi till kyrkan och gick på midnattsmässa. Den i särklass mysigaste julaftonen sedan jag var barn och bara brydde mig om paketen. Så avslappnad, lugn, harmonisk och jag bara njöt för fulla muggar av allt mys. Och bra klappar fick jag med, en dammsugare och en limpistol (stått på önskelistan sedan 2007..). Mys mys mys!

Favoritprogram på TV?
Under hösten tittade vi om downton abbey från början, så nu har jag bara några avsnitt kvar av säsong 6 + julspecialen. Ska se dem under jullovet! Har dessutom tittat på Ernst naturligtvis eftersom han är mysigast i Sverige. Men jag har faktiskt inte tittat så mycket på TV, har mer lyssnat på podcast och bläddrat igenom instagram, hehe.. 

Bästa boken du läste i år?
Har knappt läst något faktiskt, lite sorgligt men sant. Läste lite i somras dock, bland annat Sista brevet från din älskade av Jojo Moyes, den var väldigt fin. Gillar hennes böcker överlag!

Största musikaliska upptäckten?
Adele. Hon är ju så briljant. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Väcktes av Erik med frukost på sängen och sång. Var i stan och hämtade tårta och handlade på systemet för första gången någonsin. Var lite sur på min familj som kom sent till kalaset, och gav mig Ikea-ljus i 20-årspresent, men fick även en klocka och den var fin. Bjöd på fika och gick ut och åt på grekisk restaurang. Sedan fick jag totalt breakdown pga fyllde 20 och var inte nöjd och hade ångest över att vara ”vuxen” osv, men det väljer jag att inte fokusera på så mycket. Hoppas på en lite muntrare 21-årsdag i alla fall. 

Hur skulle du betrakta din stil 2015?

Fleece, funktionsplagg och mjukiskläder. Haha, jag är verkligen en sann *fashionista* (…) Not. Jag har verkligen gått all in på att vara varm, torr och må bra i år. Och det har jag också uppnått. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar