Arkiv

Sök

tisdag 10 mars 2015

Köpenhamn´15

 På fredagen satte vi oss på tåget från Örebro mot Mjölby vid 8 på morgonen. Kvällen innan hade vi varit hos Eriks klasskompis och ätit tapas och jag hade ätit alla frukterna i sangrian, vilket ledde till att jag var lite bakistrött och skrattade högt åt de podcasts jag lyssnade på under resan. I Mjölby handlade vi färdkost och hoppade sedan på tåget mot Köpenhamn och allt gick väldigt smidigt och bra!

 När vi kom till Köpenhamns central var klockan 14 och vi gick mot vårt hotell som låg ganska nära. Vi hade turen att få checka in direkt och när vi kom upp till vårt lilla rum var det första jag gjorde att sätta mig i fönstret och titta ut över stan, vilket Erik förevigade. Vi bodde på Wakeup Copenhagen under vår lilla weekend.

På fredagskvällen gick vi ut och åt på en italiensk restaurang och drack vin och drinkar tills vi blev alldeles fnittriga. Sedan somnade vi någorlunda tidigt, för att kunna ta vara på lördagen ordentligt.

 På lördagen pussade jag Erik på kinden och önskade honom grattis till flickvännen eftersom det var vår ettårsdag. Och vi vaknade till sol! Så härligt, men lite kallt, vilket gjorde att jag fick gå in på H&M och köpa ett par extra strumpbyxor för att inte frysa. Men innan dess gick vi in mot centrum för att leta upp ett bra ställe att äta brunch på.

 Sådana här fina gränder passerade vi.

 Tills vi hittade ett litet ställe utmed Ströget där vi beställde brunch och valde att sitta utomhus för att det kändes vårigt och fint. Dock blev det vääldigt kallt efter en stund, men mysigt var det.

 Jag var glad!

 Vi spatserade utmed vattnet för att komma över till andra sidan och kolla in Christianshavn och Christiania.

 Så fina färger!

 Efter ett besök inne i Christiania var vi lite hungriga och hade framförallt blivit trötta i ben och fötter efter vår långa promenad. Så vi satte oss på ett ställe och beställde in varsin drink och pommes frites.

 Jag hoppade och Erik var inte så bra på att fånga det på kameran.

 Jag hade desto mer vana i att fånga hopp på bild.

På vägen tillbaka till hotellet hittade vi slottet och tog en bild på det med. Sedan tog vi en välbehövlig powernap på rummet innan vi firade att vi stått ut med varandra i ett helt år med varsin hamburgare, ett par drinkar på The Rum Club och varsin drink på ett ställe som hette The Living Room, tror jag. 

På söndagen shoppade vi lite och tog det lugnt innan tåget hemåt gick vid 16:30. En så fin liten resa till Köpenhamn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar