Arkiv

Sök

söndag 22 mars 2015

09:54

Söndag.

Idag är det exakt 1 månad kvar tills vi lämnar vår nuvarande lägenhet och flyttar till en lite mindre men nybyggd lägenhet, med bättre planlösning, balkong, vita väggar och fina golv. Det känns bra, men väldigt svårt att ta in. Jag är dessutom inte ett dugg sugen på att packa ner livet i flyttkartonger, har ju liksom flyttat 2 gånger bara det senaste året och det är inte min favoritsyssla direkt. Däremot att få packa upp och göra ordning när vi väl är där, det ser jag fram emot mycket.

Idag blåser det utanför fönstret och jag är snorig och förkyld, men om det släpper framåt eftermiddagen tänkte jag ge mig ut och träna. Igårkväll pluggade jag in Sveriges landskapsblommor, så idag kanske det blir djuren. Mitt största komplex just nu är nämligen att jag inte kan något, att jag inte minns det jag lärt mig i skolan för att jag inte repeterar mina kunskaper alls. Att jag tappar min allmänbildning och är dålig på allt jag gör. Eller rättare sagt, jag är rädd för att kanske inte vara bra på något, vilket gör att jag hellre gör det dåligt eller inte alls redan från början.

Jag har tappat min viljestyrka och en del av mitt självförtroende. Det är svårt att tappa just dessa saker, då de är så svåra att finna utan just vilja och tro på att det går. Men det måste gå. Jag är inte mig själv utan de delarna, jag är inte mitt bästa jag om jag inte tror på mig själv och att jag kan allt i hela världen om jag bara vill. Jag får inte låta mig tyglas av tankar som dessa, som att jag bara är medelmåttig och sämre än andra. Det har jag lovat mig själv i alla år, och det löftet måste få lysa starkare än något annat just nu.

Jag kan. Och jag vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar