Arkiv

Sök

söndag 29 december 2013

Året i en traditionell lista

Har året varit bra?


2013 har varit ett helt fantastiskt år på många sätt. Jag har så många fina minnen att jag knappt kan hålla ordning på dem och jag har gjort så mycket roliga och nya saker som jag aldrig någonsin kommer få uppleva igen. Det är väl kanske i och för sig lite sorgligt, men i och med att jag verkligen försökt göra det bästa av allt och leva ordentligt tror jag inte att det skulle bli bättre även om jag fick leva om det igen. Top notch!

Höll du några av dina nyårslöften?

I år hade jag inte några konkreta löften, utan mer en liten inspirationslista fylld med grejer att försöka klara av under året. (Exempelvis: läs mycket böcker, kyss någon ibland, dansa med vänner, skratta mycket och gråt inte så mycket etc.) Och nog för att jag förmodligen gjort lite av varje på den listan, så kanske det finns saker jag skulle kunna gjort mer och mindre utav.

Tror du att 2014 kommer bli lika bra?

Ja! Bara faktumet att jag kommer skåla in det med några av mina finaste vänner i Paris gör ju att jag tror på att året inte kan bli dåligt. Visst, jag kommer inte få uppleva samma mäktiga händelser som under 2013, men jag tror att det kanske kan vara lite skönt också. Jag tror på 2014!

Har du förlorat någon kompis detta året?

Inte avsiktligt, men det är klart att det är svårt att ha lika bra kontakt med människor när man inte längre bor i samma stad eller träffas kontinuerligt. Mina närmsta vänner har jag kvar och håller kontakten med och det är jag så innerligt glad över, men många andra gamla klasskompisar och bekanta har helt naturligt blivit utbytta med nya vänner i min nya stad.

Vad kommer du sakna från 2013?

Naturligtvis kommer jag sakna (eller snarare minnas med värme i hjärtat) alla fina stunder. Min 18-årsdag, Gran Canaria-resan, Italien, Prag med klassen, hela studenten med allt vad det innebar osv. Något jag också kommer sakna är väl att bo hemma och slippa ta ansvar på samma sätt som man måste när man flyttat hemifrån.

Nämn en positiv sak från 2013?
Svårt att välja, hela året har varit positivt. Men lyckan när jag insåg att jag hade klarat gymnasiet och det med fenomenala betyg, när jag fick antagningsbeskedet till psykologprogrammet och när jag första utekvällen i Örebro träffade den finaste personen på länge, kanske kan kvala in här.

Vad spenderade du mest pengar på?

Oj, vilket enkelt svar… Alkohol. Herregud, vill inte ens tänka på hur min kropp mått under året, men roligt har jag haft i alla fall!

Finns det något du ångrar med 2013?

Haha, alltså det är klart att det finns. Säkert många saker. Fast ändå inte, livet hade inte varit alls lika roligt om jag inte gjort alla skumma, dumma saker jag faktiskt gjort. Jag har varit 18 år och levt lite, det ångrar jag inte en sekund.

Lärde du dig något nytt under 2013?

Jag lärde mig hur man bäst lurar lärarna att man sover när man egentligen smyger ut och festar, hur jag ska göra för att inte bli bakis, hur skönt det är att ha flyttat till en ny stad, att jag kan allt bara jag vill och att man inte ska skicka muttbilder till folk på fyllan.

Bästa köpet?

Biljetterna till flygplanet som jag ska sätta mig i tillsammans med Clara i morgon och som tar oss till Paris. Inte för att jag vet hur resan kommer gå eller bli, men bara för att jag är så himla glad över att slippa fira nyår på torget i Lidköping. Och för att det ska bli kul med Paris så klart!

Blev du kär i år?

Jag blev åtminstone upp över öronen förälskad, men det lades tyvärr på is lite väl fort. Hoppas på bättre lycka under 2014!

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?

12 juni, då jag sprang ut i min vita klänning och mössa och var konstant hög på lycka och alkohol i 25 timmar.

Vilka länder besökte du?

Gran Canaria i januari, Italien i februari och Tjeckien i april.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag tog körkort och körde bil alldeles själv utan problem, jag kom in lagligt på klubbar och stod i baren på ett bröllop.

Vad var din största framgång 2013?

Jo men det var väl att jag faktiskt lyckades knyta ihop säcken väldigt fint där på slutet av min gymnasietid. Allt mitt slit gav resultat och jag kom in på universitetet jag ville läsa på. Min framgång har berott på att jag tror på mig själv och det tänker jag fortsätta med!

Största misstaget?

Jag kan inte komma på något just nu. Allt som skulle kunna räknas som misstag hade jag ändå inte velat vara utan då de varit lärorika och gett mig kött på benen.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Nej, så himla skönt. Med undantag från de cirka 600 blåmärken jag fått på diverse ställen på kroppen och evighetshostan som ville eliminera mina lungor, har jag klarat mig riktigt bra faktiskt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Så så mycket gladare! 2010-2012 var inga direkta muntergökar till år. Så 2013 som hållit sig ifrån både dödsfall, sjukdomar, dålig sommar och istället erbjudit sol, fina resor och hälsosamma relationer (nåja, inte till alkoholen kanske) kom som en fin överraskning.

Vad önskar du att du gjort mer?

Släppt kontrollbehovet kanske. Samt varit i naturen.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig för hur det ska gå för mig i livet, allt löser sig, det vet jag ju!

Hur tillbringade du julen?

Förra lördagen hade vi julkalas med mammas sida av släkten, med julmat, mängder av godis och julklappsleken. På julafton åkte vi hem till farfar och firade med pappas släkt och åt jullunch, kollade på Kalle Anka, åt ris ala Malta, öppnade presenter och spelade kort. På julaftons natt var vi på midnattsgudstjänst i Källby kyrka. På juldagen åkte vi traditionsenligt skridskor i arenan, och på kvällen hade vi kalkonmiddag med moster + familj och på kvällen gick jag ut med mina fina tjejer.

Favoritprogram på tv?

Jag har sett alla program med Ernst samt följt serien Bron. Annars kollar jag inte så värst mycket på tv.

Bästa boken du läste i år?

En man som heter Ove av Fredrik Backman naturligtvis!

Största musikaliska upptäckten?

2013 var året då Håkan Hellström släppte nytt album och i samband med det blev jag bara mer och mer frälst i både hans gamla och nya låtar. Konserten med Håkan förra fredagen var magisk!

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Jag ser mig inte som en alltför bortskämd människa, men det är klart att jag och min familj åkte på solresa lagom till min 18-årsdag. Därmed spenderade jag den med att äta hotellfrukost, bada och sola, äta buffé till lunch och få massage. På kvällen åt vi kinamat och sedan gick jag ut och dansade och drack drinkar i min paljettklänning och med fint sällskap.

Hur skulle du betrakta din stil 2013?

Den har väl inte direkt förändrats särskilt mycket. En blandning av söta blusar och volanger i naturfärger, propra kläder i blå nyanser och paljetter sammanfattar nog min stil ganska bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar