Arkiv

Sök

lördag 4 februari 2012

RECENSION #mel2012
Här sitter jag och har nyss tittat på melodifestivalen! Är så nöjd, så nöjd med årets första deltävling. Och med vilka som gick vidare är jag rätt nöjd med. Lets have a recension av kvällens artister:

Sean Den förste Banan - Sean Banan: Tycker verkligen inte om denne hemske Sean, men hans låt var ändå rolig, blev glad och peppad på resten av tävlingen av den. Dock var den absolut inte värd att gå vidare, hade hellre sett Afro-Dite i andra chansen!! 

På väg - Abalone Dots: Inte min cup of tea alls, gillar inte musiken, blir nervös av alla olika instrument de ska släpa med sig och nej, jag gillade det helt enkelt inte alls. De var inte dåliga, men inte min stil helt enkelt!

I want to be Chris Isaak (This is just the beginning) - The Moniker: Vad hände här?? Förra årets the Moniker-bidrag var ju så lyckat, man blev ju så glad och även om det inte var min favorit var den värd sin plats i finalen.. Men detta?!?!?! Nej, usch! Är glad att detta bidrag inte gick vidare, det var ingen förlust. Och till nästa gång: Moniker, sjung om något som svenska folket förstår och bryr sig om (alternativt något riktigt hjärndött)!!

The boy can dance - Afro-Dite: Roligt med lite klassiskt schlager-disco! Har inte så mycket mer att säga faktiskt, mer än att den borde fått Sean Banans plats i andra chansen. Vet inte om det är härligt eller tragiskt att Afro-Dite är med i år igen, 10 år sen sist, men jag är glad idag så jag väljer att se det som roligt. 

Mystery - Dead by April: Blev kär!!!! Lyssnar i stort sett aldrig på sådan här musik, men den här gick rätt in i hjärtat på mig. Åh vad den är värd sin finalplats, fick nästan tårar i ögonen när den ropades upp. Mamma tror inte på den här i det långa hela, men bara att den gick direkt till final räcker för min del just nu. Kärlek! (vill typ bara tatuera hela armarna och skaffa tuppkam <33333)

Salt & Pepper - Marie Serneholt: Har aldrig riktigt gillat denna tjej så att hon inte gick vidare gjorde mig inget alls. Låten var inte bra och dräkten var cool (synd bara att hon valt svarta underkläder som lyste igenom?! Eller skulle det vara så???) Vem skulle inte vilja ha en guldpaljettglittrig helkroppsdräkt hemma i garderoben? 

Jag reser mig igen - Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern: Detta var min förhandstippade favorit. Jag lyssnade inte så noga på själva låten eftersom jag hade fullt upp med att reta mamma och säga hur "chaaaarmig Thorsten är" och att jag vill gifta mig med honom. Det hade vart awesome, jag tycker om personer som är annorlunda och det är han onekligen. (okej, inte gifta mig kanske...) Jaja, när jag lyssnade på snabbreprisen kom jag fram till att låten var helt ok också, så platsen i andra chansen var han såååååå väärd!!

Euphoria - Loreen: Sist men verkligen inte minst: kvällens i särklass BÄSTA bidrag! Den passade så bra nu i en tid då alla avgudar David Guetta (gärna med svenskt uttal) och Avicii. Man vill bara dansadansadansa och det barfota i en jätteurringad klänning och morgonrock. Ja, inspirationen flödade och jag blev glaaaaaaad. 

Programledarna: ÄLSKAR ANA-GINA. Precis som resten av Sveriges befolkning. Tycker om Helena Bergström också, men kan inte för mitt liv förstå hur hon hamnade på en melodifestivalsscen.. Men, som de sjöng: det är ju en fest för hela Sverige, så klart att hon ska få vara med. Sarah Dawn Finer är ju härlig, men mamma hälsar att så kan man faktiskt inte ha luggen "ser ju jätteknäppt ut..."

SÅ I DET STORA HELA KAN VI KOMMA FRAM TILL ATT MINA FAVORITER VAR/ÄR DEAD BY APRIL, THORSTEN FLINCK OCH LOREEN. SKÖNT ATT MAN HAR BLANDAD MUSIKSMAK OCH ATT ALLA DESSA BIDRAG GICK VIDARE!

2 kommentarer:

 1. Thorstis var försutton den läskigaste människan jag sett! Någonsin!

  Heeelt creepy...

  Låten var dessutom urkass.

  Loreen var awesome som Tim skulle sagt.

  Dead By April var också bra, jag lyssnar på sån musik.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig i nästan allt i din recension! Bästa bidragen var ju dead by april & Loreen, men som lovisa skrev Thorsten Flink är Creepy och snälla gift dig inte med han! :)

  SvaraRadera