Arkiv

Sök

onsdag 4 januari 2012

Fruktvälling

En gång för några månader sedan skrev jag här i min blogg att jag skulle äta fruktvälling. Detta tyckte Lovisa lät fruktansvärt äckligt och jag lovade att jag skulle visa er vad det är för något egentligen. Här kommer en liten guide:

 Ni behöver en banan, ett päron, ett äpple och en apelsin.

 Och en mixer/hushållsmaskin.

Skala och skär upp alla frukter.

Lägg dem sedan i hushållsmaskinen och mixa ihop dem till en grötig/vällingliknande konsistens. Häll även i lite socker om det blir för surt. (Beror helt på apelsinen)


Och sedan, häll upp det i ett glas eller i en djup tallrik och ät det med sked eller drick det. Jättegott, nyttigt och går fort att göra. Andra skulle kanske kalla det för fruktsmoothie, men i min familj har vi kallat det fruktvälling hela tiden, så därför använder jag det ordet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar