Arkiv

Sök

tisdag 24 januari 2012

Förändring.

I fredags när jag hade min 17årsfest (eller det var nog när klockan snarare började närma sig lördag) då fick jag en kommentar av min kära vän Annika angående min lillebror Algots rum: "Sa du att han var 11 år?? Vart är alla leksaker?!" 

Ja, vart är alla leksaker? När jag var elva år gammal lekte jag i stort sett fortfarande med barbie och man hade fortfarande kvar sina leksaker i rummet. Visserligen började man väl hamna i det stadiet att man plockade bort mer och mer av sina dockor och grejer, men man lekte. Man lekte och det var inget konstigt med det. Idag är det första mina yngre bröder gör när de kommer hem från skolan att sätta sig framför datorn eller TV-spelet. Jag är visserligen inte så mycket bättre jag, men jag undrar hur så mycket kan ha förändrats. Hur kan mitt liv som elvaåring skilja sig så mycket från min lillebrors? Jag menar, min första mobil fick jag i sexan. Nu får barnen nästan mobiltelefon i dopgåva

Denna sjuka värld vi lever i.

Jag och min granne Heidi när vi var små.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar