Arkiv

Sök

onsdag 31 augusti 2011

Lång text bara.

Okej, jag förstår att ni blir förvirrade när jag ena dagen (i förrgår) skriver att jag nästan tänker ta bloggpaus och att ni får nöja er med de inlägg som blir och nästa uppdaterar jag som aldrig förr. Haha, hade det vart 1 april hade jag sagt att jag lurade er, men så är ju inte fallet. Däremot är det 1 september imorgon, mysigt! I alla fall, jag tror mig ha kommit underfund med anledningen till att jag blir lite förvirrad kring mitt eget bloggande då och då. Svaret på detta stavas: prestationsångest.

Jag vet inte hur många av er som lider av detta, men jag antar att de flesta vet vad det betyder i varje fall. Annars får ni googla, hehe. Jag tror alltså att det blir en ond spiral. När jag bloggar mycket bloggar jag ganska tråkigt, vilket leder till att jag blir oinspirerad, vilket leder till att jag tycker att jag presterar dåligt (eftersom jag alltid vet att jag kan göra bättre ifrån mig), vilket leder till att jag tappar lusten, vilket i sin tur leder till att jag till sist bloggar mindre eller inte alls under en period. Och kvaliteten på inläggen höjs inte nämnvärt heller eftersom jag känner mig oinspirerad och det är svårt att prestera när man har ångest. 

Men alldeles nyss, ja alltså för typ fem minuter sedan, bestämde jag mig. Bloggen är min, ni som läser den har en alldeles egen liten bit av mitt hjärta och jag bestämde mig för att det faktiskt är ett bra tillfälle att bara få skriva av sig. Så om jag har mycket att skriva i skolan kanske jag inte skriver så mycket här, då kanske jag hellre visar en bild eller inte uppdaterar så mycket alls. Och när jag har brist på skrivuppgifter kan jag hålla igång mitt skrivande här. För jag tycker trots allt att skriva är bland det bästa som finns. Och övning ger färdighet. Och då kan jag prestera, och så slipper jag ångest. Då blir det en god spiral. HAPPYFACE!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar