Arkiv

Sök

söndag 31 juli 2011

England 2011 del 4 - Torquay

 Vi besökte ett model village i Babbacombe och solen stekte.
 Sofia och Ida var peppade.
 Så här såg det ut vart man än vände sig, en massa små hus med små människor, bilar, djur och växter.
 Haha.


 Vi gick vidare till beach cluben och skrev in våra namn på en vägg.
 Ledarna chillade.

 Sofia likaså.
 Ida, John, Sofia och Oskar kommer upp efter en mödosam vandring i uppförsbacke. Jag tog hissen, hehe.
 Världens godaste glass med minttopping.
 Vi fikade på glass.

 Vi spelade biljard och skrattade så ögonen tårades.
 Tog närbilder på John.
 Jag och älskade Sara.
 Vi tog bussen till Cockington och satt på en gräsmatta och åt lunch.
 Smakade godaste fantan ever, med smak av jordbubbar och kiwi.
 Sedan åkte vi tillbaka och åt fish & chips. Mums!
 Sofia och Ida äter, hehe.
 Jag var glad.
 Gruppbild: jag, Sofia, Oskar, vår ledare Garreth, Laia, Sofia och Ida.

 Oskar, Sofia, Garreth och Laia åkte bananaboat.
 Tha gang.
 Min klass + lärare: Filippo, Jioncarlo, Alyson, Jose, Javier, Melanie, Maria Teresa, Victoria, Jag, Hanna och Aiora.
 Oskar, Sofia, Garreth, Ida och jag innan sista discot.
 Jag, Ida och vår andra ledare Fernando efter sista discot.
 Felix och Fernando.

 Älskade älskade Primark! <3 På Heathrow i London.

 Vilma är så söt så.
 Sofia.
 Folk.
 Ida, hehe.
 Sofia, hähä.
 I flygplanet!


 Skrev på Tobias keps, mohaaha.
 Vår svenska ledare Susanna och Emma.
Lilla Ellinor från Skåne.

Chillade lite på Donken på Arlanda. Sedan hoppade vi på planet mot Landvetter där mamma och pappa kom och hämtade mig. Åkte bil i två timmar och jag pratade konstant, sedan kom jag hem vid 00:30 till lilla Källby.

2 kommentarer:

 1. Hej! Skulle bara vilja ställa några frågor angående språkresa till Torquay.
  -Träffade ni många från andra länder eller blev det mycket så man bara va med de från sitt eget land.
  -Hur var aktiviteterna?
  -Var det lika många tjejer som killar?
  -Hur var vädret?

  Skulle vara jätteglad om du kunde svara :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Naturligtvis kan jag svara på dessa frågor! :)

   - De första dagarna av resan var vi i London och då var man bara med sin svenska grupp (precis som att de från andra länder var med sin grupp) och sin ledare. Därför utvecklade man ju ett ganska starkt band till dem redan innan vi ens hade kommit fram till Torquay. Så när vi väl kom till vår destination så ville man hemskt gärna vara med de från sitt eget land, eftersom vi lyckades bli så himla bra vänner. Men i min klass var jag ensam svensk, så då hade man inte så mycket till val, vilket var riktigt roligt och sedan gjorde man ju utflykter och så tillsammans med sin internationella grupp och då umgicks vi alla med varandra samtidigt som tryggheten fanns där i att jag hade 4 andra personer i min grupp som förstod precis vad jag sa och kunde hjälpa mig om jag behövde liksom.

   - Aktiviteterna var roliga, men jag tror att det berodde mycket på att jag upplevde dem tillsammans med roliga personer. Innan varje aktivitet var det ca. 15-30 minuters väntan, som enbart gick ut på att sitta och vänta på att spanjorerna (som alltid var sena) skulle anlända. Jag hade inget funpack, men lyckades vara med på varenda aktivitet ändå. Vattenlandet vi åkte till var det roligaste!

   - Ja, det var ganska jämt fördelat mellan killar och tjejer. Jag har en kompis som åkte med STS samtidigt som jag fast till Malta, och i hennes grupp hade de vart många tjejer och knappt några killar alls, men i min grupp var det nästan lika. Även i de internationella grupperna var det lika uppdelat.

   - Jag skulle beskriva vädret i Torquay lite som svensk sommar, fast något bättre. Jag hade kanske 2 dagar som var riktigt usla vädermässigt och sen hade vi kanske 3-4 st som var riktigt riktigt fina och varma. Resten var något molniga, kanske en liten regnskur, men ändå sol och värme. Man kunde ha shorts på sig nästan varje dag, men ibland fick man matcha med långärmat istället för t-shirt helt enkelt. ;)

   Hoppas mina svar hjälper dig! :)

   Radera