Arkiv

Sök

måndag 16 augusti 2010

Idag om en vecka.

Idag är det måndagen den 16 augusti 2010, och om exakt en vecka börjar jag på De la Gardiegymnasiet i Lidköping. Jag ska läsa Samhällsvetenskapliga linjen med inriktning på ekonomi. Jag ska börja en ny klass, få en massa nya lärare, bekanta mig med nya skolbyggnader osv. Jag ska helt enkelt gå ett steg framåt i livet, och vidga mina vyer. 7 dagar.

Klockan 09:30 den 23 augusti, ska jag och många många andra befinna oss i skolans aula för upprop. Det är först då jag kommer känna att detta verkligen händer. Just nu, i detta ögonblick, har jag sommarlov. Jag sitter här i mjukisshorts och ett linne uppvikt över magen. Jag har inte borstat tänderna, och inte duschat sedan i lördags kväll. Jag har inte borstat håret eller sminkat mig. För jag bryr mig inte just nu, jag får sitta här och göra precis vad jag vill. För änsålänge är jag fri.

Det här sommarlovet har gått fruktansvärt fort. 9 veckor av ledighet, jobb, nya vänner, tråkiga saker och roliga, umgänge med de gamla vanliga fantastiska vännerna. Häromdagen när jag inte hade alltför mycket att göra på jobbet, gick jag igenom hela lovet, dag för dag. Och jag förundrades över hur mycket jag hunnit med. Tillskillnad från andra sommarlov har detta lovet aldrig blivit långtråkigt, jag har haft något att sysselsätta mig med varje dag.

Att jag har en vecka kvar nu, det betyder att jag har 7 dagar med idag, som jag är helt ledig från jobb. Idag har jag inte heller planerat in något annat, så detta blir väl den tredje dagen på hela lovet som jag inte gör något alls. Eller ja, rättare sagt att jag inte umgås med någon kompis, jobbar eller åker iväg. Och fyfan vad skönt det är.

Att alltid ha något att göra är fantastiskt roligt och jag är verkligen glad för alla äventyr jag fått vara med om i sommar. Men att bara vara ledig, det är svårt att uppskatta det, men nu förstår jag hur skönt det verkligen är. 7 dagar. Dem ska jag ta vara på!
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar