Arkiv

Sök

tisdag 2 juni 2009

Dröm!

DRÖM! Visste ni att en av de bästa sakerna jag vet är att drömma...? Det jag drömmer om är min framtid, både kanske redan i sommar och längre fram i tiden. Jag brukar drömma om hur min familj ska vara, hur många barn, namn på dem, hur jag bor o.s.v. Jag brukar drömma om vad jag vill arbeta med i framtiden och hur det går i min karriär. Jag brukar helt enkelt tänka på vad som kan tänkas hända i mitt liv. Och samtidigt som jag tycker det är viktigt att leva i nuet och ta vara på tiden, tycker jag det här med drömmar & mål är nästan ännu viktigare. För hur härligt är det inte att kunna kryssa i en dröm som man uppfyllt. Och hur ska man kunna ta sig framåt i livet utan att ha delmål som håller en på rätt bana? Det behöver inte vara så stora mål, det kan vara att du ska fixa ett sommarjobb eller liknande. Alla har olika mål, och en del saker kanske man vill uppnå tillsammans med någon kompis eller så. Men de allra flesta saker kommer du att uppleva själv. Att ha mål och drömmar ger också en enorm boost för självförtroeendet när man lyckas med en sak man länge velat uppnå. Men det är också viktigt att inte ha för stora mål. Har man det måste man också ha delmål, för som jag skrev tidigare i texten hjälper de en att hålla sig på rätt väg, och även att inte ge upp. För har man en väldigt stor dröm kanske chansen att man inte kyckas är stor och då är det lätt att ge upp. Ibland går det inte som man tänkt sig, även med delmål, då måste man kolla om det inte för med sig någon ny väg att vandra. Ett annat sätt som kanske leder till samma slutdestination, eller till och med till en bättre... Så ta vara på era drömmar och mål, håll dem inte instängda. Tänk till på vilket sätt du vill uppfylla dem och förverkliga dem! Det enda som sätter stopp är din fantasi! Detta är mitt absoluta favorit-inlägg. Jag skrev det för en tid sedan och har redan publicerat det en gång, men tänkte att jag lika gärna kunde göra det igen! :o)

2 kommentarer:

  1. Men agnes(magnes), du har ju ett ganska stort mål, få MVG i alla ämnen, och om du nu inte klarar det, vilket jag ändå tror att du kommer, så får du inte ge upp som du skrev att man lätt kan göra, det vore helt fel...
    en sån här text tycker jag att du ska skriva i något svenska projekt, då har du garanterat ett MVG redan ;)

    SvaraRadera
  2. jo det är ett stort mål och jag gör så gott jag kan för att nå det. Om jag inte når det men ändå gjort mitt bästa kommer jag absolut inte bli besviken! Liksom, hur många mål är det inte som man ska nå upp till bara för att få G... ;)

    ps. jag kopierade faktiskt den här texten och satte med den i ett projekt i tema tonåring... x) hehe

    SvaraRadera