Arkiv

Sök

onsdag 6 maj 2009

PLUGGTIPS!!

Jag har en hel del inlämningsuppgifter att skriva. Hemkunskap, No, So-uppsats... Ni hör ju, en hel del att göra... Och både no´n och hemkunskapen ska lämnas in nästa vecka. Så nu bara för att jag behöver plugga, tänkte jag att ni också skulle få lite pluggtips:

*Gör iordning en liten skål med äpplebitar eller nötter och ta med dig ett glas vatten eller något annat som är gott att dricka om du blir törstig.
*Sätt dig bekvämt vid ett bord, så att du inte får ont i ryggen eller i axlarna.
*Sätt på musik om du gillar att lyssna på det när du pluggar.
*Tänk dig in i ditt arbete och hitta inspirationen till det du ska skriva, om det är en uppsats/inlämningsuppgift.
*Om du ska läsa något är det bra att anteckna och sammanfatta det du läser på ett bra sätt, redan från början. Ta ett fint block som gör det lite roligare att antteckna.
*Sätt dig inte för sent på kvällen, då är man ofta trött och har svårt att koncentrera sig. Håll dig också borta från msn, bdb och tv´n.
*Är det något roligt du vill göra? T.ex baka, träna etc. Ha det som morot och se fram emot att få göra det EFTER att du pluggat klart.
*Gör arbetet till ditt eget, bifoga bilder, eller gör något annat som gör arbetet lite mer kreativt.
*Var nöjd över dina resultat, man kan aldrig göra mer än sitt bästa! Och sitt aldrig och läs på allt kvällen innan, då kanske du kan det för stunden men det lär inte sitta kvar särskilt länge! :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar