Arkiv

Sök

söndag 3 maj 2009

Gissa vem som fick 10/10 rätt på tipspromenaden vi gick på Kinnekulle idag? Jo, jag! :o) Annars är det lite sämre väder än va det va igår. Grått, men fortfarande ganska varmt!
Igår gjorde jag en liten rensning av mitt smink. Jag har nämligen en stor påse + en låda fyllda med smink uppe på toaletten. Men eftersom jag oftast sminkar mig nere, innan jag springer iväg till skolan, så har jag en liten sminkväska med det viktigaste, som jag brukar använda. (Jag sminkar mig inte alls särskilt ofta, och när jag gör det använder jag olika mycket smink, beroende på humör). Det viktigaste för mig är att det ser naturligt ut. Smink är till för att plocka fram det bästa hos oss inte för att dölja oss.
Har man mycket finnar och kvisslor, tycker jag man ska skippa sminket för ett tag, eller iallafall välja mineralsmink. Om man frågar i affären kan de säkert hjälpa en. Men kom ihåg, bara för att det står i en del tidningar att "smink tillochmed kan vara bra för finnar" så betyder det inte att det är det, alla sminkföretag vill ju sälja. Så har man bara lite diskreta metoder, som att skriva i tjejtidningar att deras smink är bra för finnar, då kommer många tonårstjejer gå på detta och köpa just deras smink. Tänk efter vad som kan vara realistiskt och om du har problemhy, kan du ju ta en dag iallafall utan smink, vad sägs om en söndag när du ändå bara går hemma?
En annan viktig sak man måste göra om man har problem med finnar, är att rengöra på ett bra sätt. När jag kom upp i den åldern att jag skulle börja tvätta ansiktet, sa både mamma och pappa att det räckte att tvätta med vanlig tvål. Visst, jag blev ju ren. Men det torkade ut något enormt! Faktum är ju att alla hudtyper, torra som feta behöver fukt för att må bra. En rengöringsprodukt behöver inte kosta skjortan heller. Kolla in apoteket eller H&M, huvudsaken är inte vad det kostar, eller vilket märke man har, utan att det är rätt produkt för just DIN hud!
Vad jag använder för produkter är helt oväsentligt i detta fall, för man ska välja utifrån sina egna behov. Jag har aldrig haft jättestora problem med finnar, men en del problem har jag haft. Om man har jättemycket finnar finns det andra metoder, man kan gå till läkare och så kan man få speciella starkare medel utskrivna. Eller så finns det strålbehandlingar man kan göra.
Vad sägs om svarta naglar, lockigt hår och osminkat?

4 kommentarer:

 1. visst agnes, du har rätt. Men är man lite mer fåfäng av sig(ehum, jag) så vägrar man att gå någon stans med en finne som inte har tonats ned med smink, så att det med att gå osminkad när man har finnar funkar host bara host om man inte har något problem med att visa upp en röd liten fuling, tehehe. kräm /U.

  SvaraRadera
 2. haha, jo det är klart, och jag ska inte säga så mycket. För det är klart att om man har en liten irriterande finne som man stör sig nåt enormt på så skulle jag med försöka sminka bort den... men om man har jätteproblem är det bättre att försöka låta bli sminket, iallafall en dag eller två...;) kraaam<3

  SvaraRadera
 3. Inte var det väl du som fick 10/10? xD

  SvaraRadera
 4. svar: jojomensan, jag fick 10/10 rätt :D

  SvaraRadera