Arkiv

Sök

torsdag 7 maj 2020

Sista veckorna som student

Hej bloggen!

Det var längesen nu igen. Det blir lätt så när man skriver uppsats, alla ord och formuleringar används liksom redan till den, så när man är ledig har man ingen större lust att sätta sig och skriva. Det är inte långt kvar på den här vårterminen nu, min allra sista som student. Bara en vecka tills vi ska skicka in vårt sista manus till handledare, och tre veckor till slutgiltig inlämning. Om fyra veckor tar jag examen. Civilekonomexamen.

Jag minns hösten 2016 när jag började studera till civilekonom. Hur jag funderade länge och väl på om det verkligen var detta jag skulle bli, men kom fram till att trots alla tråkiga kurser i nationalekonomi och statistik, så skulle jag ändå få syssla med det jag tycker är roligt mellan varven. Organisationer, ledarskap, arbetsmiljö, utvecklingsarbete, förändringsledning och personalfrågor.

Jag har läst A-kurser på basnivå, suttit på metodföreläsningar, klarat tentor i finansiell planering som jag är noll intresserad av och skrivit så många texter, analyser och grupparbeten. Inriktat mig och specialiserat mig alltmer i takt med att åren gått. Skrivit kandidatuppsats med Amanda om hälsofrämjande ledarskap - en uppsats så bra att en av de framstående chefer vi intervjuade valde att dela den på LinkedIn. Jag har varit på utbytestermin i Graz, älskade Graz som jag saknar så mycket varje dag för att det var så fint, så roligt och framförallt utvecklande för mig. Jag har läst om makt och ledningsarbete på avancerad nivå, fått högsta betyg på varje text för att jag tycker det är så intressant.

Nu skriver jag masteruppsatsen, D-uppsatsen, med Louise. Vi skriver om chefskap i kunskapsintensiva organisationer. Det är så intressant och givande. Men en hel termin med hårt tänkande, vändande och vridande på samma ämne, samma text tar ut sin rätt. Vi börjar bli trötta nu. Det är bara fyra veckor kvar tills allt är slut, och det är klart att det stressar lite. Men främst känns det faktiskt väldigt skönt. Jag längtar!

(Samt håller tummarna för att jag har ett jobb att gå till då, hoppas hoppas!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar