Arkiv

Sök

tisdag 12 november 2019

Höstens nya - vi har blivit vardagsvegetarianer!

Hallå!

Här kommer lite gammalt hederligt skryt en kolsvart tisdagskväll i november. Men det är ju min blogg så jag gör som jag vill, hehe...

De senaste månaderna har jag tagit nästan allt ansvar för matlagningen här hemma eftersom Erik haft massor i skolan och jag haft det lite lugnare. Jag gillar att utmana mig själv och har jobbat hårt de senaste åren för att lära mig gilla nya smaker som jag aldrig smakat eller tyckt om förut. Och nu är det ju så att vår planet håller på att gå under, och jag och Erik har bestämt oss för att vi iallafall måste göra något. Så - vi har blivit vardagsvegetarianer!

Det betyder egentligen att vi enbart äter vegetariskt på veckorna, och oftast på helgerna. Men ibland äter vi fisk eller kyckling på helgen. Väldigt väldigt sällan rött kött. Och när vi väl väl köper kött av något slag har vi istället råd att köpa svenskt och närproducerat - eftersom vi äter det så himla sällan. Det absolut bästa med det här upplägget (förutom att det är bra för miljön) är att vi sparar så mycket pengar på det. Förr gjorde vi av med minst 3500 kr i månaden på inköp av mat - nu klarar vi oss på 2000 kr max. Grymt ju!

Men skrytet här är inte att vi blivit vegetarianer på halvtid - det är ju egentligen knappt någon bedrift, det finns många som är det. Mitt skryt är att det är JAG som sett till att vi blivit det. Jag som knappt gillar att laga mat, som alltid tänker "korv med.., köttbullar med..., kyckling med..." i första hand när jag står i matbutiken och försöker hitta på något. Jag har fått tänka om helt. Googla recept, handla från andra hyllor i butiken, testa nytt. Men jag har gjort det! Och det gör mig faktiskt stolt över mig själv måste jag säga. Det går tydligen att lära gamla (ehm.. 24-åriga..) personer att ändra sina vanor.

Heja mig!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar