Arkiv

Sök

måndag 16 september 2019

Mitten på september

Det är september och sedvanligt väljer jag att möblera om i mitt liv litegrann. Det är något inom mig som verkligen inte gillar den här perioden när vardagen ska sätta igång igen, när man ska återgå till det man är van vid och samtidigt känna "nystartskänslan" och börja med nya saker. Mitt vemod blir så påtagligt, jag gillar inte övergångsperioder.

Det här är min sista hösttermin på mitt universitetsprogram. Nästa höst har jag (förhoppningsvis..) ett jobb att gå till istället. Den här hösten fick jag också ett nytt jobb, som amanuens på universitetet. Men efter bara en vecka med ny kurs och nya jobbet samtidigt insåg jag att det inte kändes värt att stressa och pressa mig själv i flera månader bara för att. Jag har ju precis gjort det hela sommaren på mitt sommarjobb. Istället insåg jag att jag behöver lite lugn och ro, en chans att komma i fas med mig själv.

Jag behöver inte tusen åtaganden, även om hela mitt inre ropar åt mig att jag borde göra mer, fylla min tid, bättra mitt CV. Jag fick världens finaste mottagande av mitt chef, hon sa att hon förstod mig och gav mig sina visdomsord: säg nej, du behöver inte vara så himla duktig, alla kan inte gilla en och man får inte mer respekt bara för att man gör saker perfekt jämt.

Så jag hoppade av mitt nya jobb efter bara en vecka. Och ägnar mig bara åt mina studier (på 100%.....). under mitt sista år på universitetet och jag kanske kan lära mig något om mig själv istället. Ge mig själv förmånen att ta hand om mig själv, göra roliga saker, ta det lite lugnt under min lediga tid. Jag ska trots allt ta examen nästa år, skaffa ett jobb och jobba väldigt länge. Allt måste inte hända samtidigt, det finns en tid för allt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar