Arkiv

Sök

torsdag 13 juni 2019

Back in Graz - en uppdatering om de senaste veckorna

Jag är tillbaka i Österrike efter 1,5 vecka hemma i Sverige. Den tiden har varit fylld av grillmiddagar, studentfirande, årets första bad, värmebölja och regniga dagar, sommarstugehäng och allmänt mys.

När jag kom till Landvetter förrförra fredagen stod pappa där och väntade och så åt vi lunch på Nääs Fabriker innan vi åkte hem till Källby. Där stannade jag sedan en vecka, och hann med en klipptid, en fika med Hannah, att fira min lillebror Axels födelsedag och såklart att hjälpa till med alla förberedelser inför min lillebror Algots student med matlagning, städ och pynt. På onsdagen var det dags, och det var så himla varmt men väldigt kul att se alla glada studenter och att få fira Algot. ¨

På torsdagen var det nationaldag, vi firade med god mat, svenska jordgubbar och bad i sjön. På fredagen var det studentbal och på kvällen åt jag middag med en kompis. På lördagen hälsade jag på min mormor och sedan åt jag och mina föräldrar en sista grillunch innan jag lånade en bil och körde till Örebro och hem till lägenheten. Det var så konstigt att komma dit igen, och efter lite omstrukturering i väskan åkte jag och Erik direkt ut till hans mammas sommarhus. Där spenderade vi lördagskvällen med grill och mys, på söndagen åkte vi till Nora för lunch och glass och på kvällen badade vi bastu och hoppade i sjön. På måndagen var det sol och 20 grader så vi låg mest på en filt och njöt av det. På kvällen pussade jag Erik hejdå för de sista 3 veckorna vi ska vara ifrån varandra, och så åkte jag tillbaka till Örebro, sov en natt i lägenheten och på tisdagsförmiddagen var jag på introduktion för sommaren på mitt jobb på slottet.

Efter det körde jag tillbaka till Källby och umgicks med familjen på kvällen och plockade fläder med mamma. Härligt att hinna med lite mysiga sommarmåsten. Sedan skjutsade pappa mig till Landvetter igen på onsdagsmorgonen, jag var framme i Wien vid 14.30, åkte buss till Graz och kom hem vid 19.30. Det var fortfarande 30 grader i luften och jag som kom från 12 grader och regn i Sverige var helt chockad.

Nu ska jag njuta av mina sista 2,5 veckor i Graz innan det är dags för officiell hemresa den 28 juni. Det känns bra att vara tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar