Arkiv

Sök

söndag 24 februari 2019

Vecka 8 - Intro, sol och en tripp till Maribor

Veckans mående: Det var lite fortsatt svajigt i början av veckan, men framförallt har det känts bättre och bättre för varje dag. Jag har träffat en massa folk, gjort saker varje dag, blivit lite lugnare i tanken på att jag ska vara här och kommit ner i varv lite. Jag vaknar inte varje morgon med hemlängtan och jag ser till att aktivera mig. Jag har fått tillbaka aptiten lite så det känns inte längre jobbigt att behöva äta lunch och just precis nu känns det riktigt skönt att ha en ledig söndag att kunna spendera hur jag vill.

Veckans tråkigaste: Igår åkte jag med fyra andra till Maribor för skidåkning. Tanken var att vi skulle åka med Flixbus, men en halvtimme innan avresa skickade de ut ett sms som sa att bussen var en timme sen. När vi väl kom till busstationen sedan visade det sig att bussen inte alls varit sen, utan hade avgått enligt plan... Väldigt irriterande! Som tur var fick vi pengarna tillbaka och valde att boka ett tåg istället så vi kom iväg ändå. Men veckans tråkigaste var alltså strulet med Flixbus!

Veckans höjdpunkt: För min del var det väldigt kul att gå på introduktionen i skolan i början på veckan, jag träffade massor av folk och alla de jag umgås med nu har jag träffat den här veckan. Dessutom vädret! I början av veckan var det 15 grader och sol varje dag och det kan man ju inte klaga på!

Veckans lärdom: Ja dels så har jag lärt mig att man inte ska lita alltför mycket på sms från Flixbus, hehe.. Sen har jag ju kommit iordning lite bättre och en lärdom därifrån är ju att allt faktiskt blir bättre med tiden.

Veckans godaste: Igår kände jag mig klar med skidåkningen ett åk innan de andra, så då lämnade jag in skidorna, beställde en Aperol spritz och satte mig i solen. Det var väääldigt härligt! Det var också gott i fredags innan välkomstmiddagen när jag och de finska tjejerna satte oss på ett café och drack vin och åt snacks!

Veckans utflykter: Den här veckan har jag gjort två utflykter. Till IKEA i torsdags och till Maribor igår. Båda var väldigt trevliga! Kul att kunna kryssa av Slovenien på listan av besökta länder också, hehe. Idag ska jag träffa upp några tjejer och åka rutschkana genom Schlossberg, haha, det ska bli så kul!

Ser fram emot nästa vecka: Jag ser fram emot att få veta exakt vilka kurser jag ska läsa i skolan. Jag ser fram emot att åka till Schladming på torsdag! Jag ser fram emot att det ska bli varmt och soligt i veckan! Jag ser fram emot mars!

Veckans bilder: Kommer från gårdagens tripp till Maribor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar