Arkiv

Sök

lördag 5 januari 2019

Trettondagsafton

Jag startar 2019 med en rejäl förkylning. Ligger däckad i soffan och snörvlar och nyser om vartannat. Men det är lite mysigt med, känns helt rätt att spendera januari under varma filtar och med många koppar te. Jag är inte ett dugg intresserad av att städa ut julen och få in "våren" än. Om någon vecka kanske granen ryker, men myset och den varma ombonade känslan vill jag behålla åtminstone januari ut.

Den 15 februari hoppar jag på flyget som ska ta mig till min utbytestermin i Graz. Det känns spännande, roligt och lite läskigt. Det är förmodligen anledningen till att jag vill omsluta mig i jullov ett tag till, det närmar sig tillräckligt snabbt ändå. Men är det något jag lärt mig är det att varje år då jag varit snabb att städa bort julen och välkomna nystart så hamnar jag i ett slags jul blues-vacuum. Allt känns grått och trist och våren kommer ändå inte än på långa vägar.

Så det känns helt rimligt att det är myset som ska få inleda mitt år istället. Jag är mer peppad på att titta på tv-serier och virka mormorsrutor än vad jag är på att "starta igång året". Nu ska jag försöka kurera mig med ännu mer vila och en kopp te. Det är inte fy skam att vi är hundvakter till labradoren Jackson den här veckan, väldigt mysigt med en varm hund att gosa med när man vill.

Hoppas ni har en fin trettondagsafton!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar