Arkiv

Sök

tisdag 29 januari 2019

Sista dagarna av januari

Januari börjar lida mot sitt slut. Det känns som att den här månaden har hållit på i oändlighet. Men snart är det alltså februari. Månaden då jag åker till Graz.

De sista dagarna av januari ska jag spendera hos min familj i lille byn. Jag åker hem imorn bitti och tänkte unna mig ett dopp i deras spabad, promenader ner till sjön och umgås med familjen. På fredag är jag tillbaka i Örebro för en middag med Erik och vänner och i helgen ska jag mest rensa och fixa hemma.

Då vi bor relativt litet är min plan att jag ska rensa bort en del saker från lägenheten så att Erik ska få plats ordentligt när jag är bortrest. Det känns schysst helt enkelt att han inte ska behöva trängas med mina saker, när de lika gärna kan ligga i källaren. Så jag håller på och strukturerar upp livet i saker jag ska göra slut på innan jag åker, saker jag ska packa med mig och saker jag lika gärna kan packa undan.

Antagligen är det lite resfeber som gör att jag känner ett stort behov av att vara hemma och pyssla. Jag vill liksom boa in mig, göra ordning, köpa nya saker för att det ska bli fint. Men mitt logiska jag tycker ju inte direkt att jag kan spendera min pengar på lägenheten i Örebro precis innan en lång härlig resa. Jag vill hellre kunna boka en biljett till någon härlig weekendresa från Graz, än köpa en matta till vardagsrummet. Så sådana inköp får helt enkelt vänta.

Än så länge känns det som att det är rätt lång tid kvar tills jag ska åka, men jag vet ju att det kommer säga svisch och sen är det den 15 februari och dags att åka iväg. Men det känns väldigt skönt att jag har de här veckorna innan att förbereda mig, umgås med vänner, familj och Erik och bara ta det lugnt innan det bär av.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar