Arkiv

Sök

måndag 10 september 2018

Hur går 2018 hittills?

Det är september, vi är inne i årets tredje årstid (eller blir det fjärde, det har ju varit vinter under det här året...?) och jag tänkte att det kan vara på sin plats att funderar lite på hur året känns hittills och vad jag vill fokusera på under de återstående månaderna.

Saker jag skrev i januari att jag ville göra, som jag redan gjort:

• Åka längdskidor - så kul, jag vill gärna göra det igen!
• Köpa en ny telefon - yes!
• Resa till nya platser - Åre, Gdansk, Zakynthos och Toscana. Bara ett nytt land, men desto fler nya destinationer.
• Planera veckan på söndagar - gjort under typ hela vårterminen.
• Vardagslyxa mer. Ja, det gjorde jag definitivt under våren och sommaren.

Saker jag planerar att göra under hösten:

• Göra ordning hemma. Spackla, måla, sätta upp tavlor, rensa, köpa ny säng och mysa till det. Står på höstens lista det!
• Jag gjorde en spontanansökan till utbytesstudier i våras, nu är det dags att skicka in alla papper och se till att det går igenom - så jag kommer iväg till Graz till våren.

Hur var januari - augusti?
Så bra! Jag har haft så kul under det här året hittills. En härlig vår i skolan, skidor och skridskor på sjön, vackert väder, vandring på Kinnekulle, små weekendresor till familj och kompisar, bra balans mellan skola och jobb, god mat och mycket balkonghäng. Heltidsjobb i sommar med härliga kollegor och roliga uppgifter. Och så resorna då - fantastiska platser, underbart sällskap och kul att få uppleva nya delar av världen.

Vad ser jag fram emot i höst?
Jag läser dubbla kurser just nu, en i organisation och ledarskap, samt en i statistik på distans. Så jag ser fram emot en sjuhelsikes massa plugg. Det är redan intensivt och det lär inte stanna upp innan kurserna är slut i början på november. Efter dessa kurser ska jag skriva C-uppsats innan jul, så då lär det inte heller bli lugn och ro direkt, men kanske liiiite mer flexibilitet i schemat i alla fall...

Annars är jag lite trött på allt unnande efter sommaren. Hösten får gå i hemmets tecken. Inte så mycket resor eller utemiddagar, utan snarare mysa hemma och laga mat. Sen är det väl snart dags att börja julmysa också - va va va?! Det är ju ändå mitten på september...

Vad hoppas jag att jag hunnit göra innan nyårsafton?
• Lyckats med alla kurser utan att gå in i väggen. Om jag lärt mig något vore ju det kul med.
• Tränat en del för att hålla uppe kondis, muskler och smidighet.
• Tänk, då har jag och Amanda förhoppningsvis skrivit en (typ) klar uppsats. Heja!
• Rensat ur datorn, det behövs verkligen.
• Sparat pengar.
• Badat någon mer gång - gärna ett vinterdopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar