Arkiv

Sök

fredag 15 juni 2018

En sommarlista

 
Mina planer för sommaren:
Jag ska jobba som turistinformatör och som handledare för feriepraktiken på slottet. Det har redan kört igång. Sedan ska jag bryta av jobbveckorna med lite olika resor, utflykter och roliga saker. Närmast åker vi till Tyskland på tisdag, firar midsommar i Eriks sommarhus, jag åker till Gdansk i början av juli och till Västkusten helgen därpå. I slutet av sommaren när jobbet är över tar jag nog med mig Erik till solen någonstans. 

Bästa sommarstället:

Min kompis Amandas sommarhus på Västkusten. Eriks sommarhus. Hängmattan i mina föräldrars trädgård. Eller allra helst bara nära badvatten. 

Här badar jag helst:

Överallt! Men kanske allra helst i havet. 

Hur länge ska du vara ledig?

Jag har haft cirka 1 vecka ledigt nu innan jobbet drog igång och sedan blir det väl totalt 3 veckor till kanske. 

Vad ser du mest fram emot?

Att åka till Gdansk med mina tjejkompisar ska bli otroligt kul! 

Vad kommer du köpa inför semestern?

En ny bikini eller baddräkt. 

Vad kommer du äta?

Pizzaslice, vattenmelon, jordgubbar, grillat, fika, glass och plocktallrikar. 

Vad kommer du dricka?

Vin, vin och vin! Kanske lite iskall pepsi, kaffe, vatten och saft också. 

Vad kommer du ha på dig?

På jobbet kommer jag ha på mig alldeles för mycket kläder, så när jag är ledig tänker jag mest gå runt i bikini och kaftan. Helst jämt! 

Det här lyssnar jag på i sommar:

Sommar i P1 och allmänt dansanta låtar på Spotify. 

Favoritsommardoft:

Syrén, pion, doften av solvarmt skinn, sommarregn och havet. 

Hur kommer du att göra dig illa?

Myggbett, skrapsår och så kommer jag säkert snubbla i någon av alla trappor på slottet. Hoppas jag inte slår mig allt för illa! 

Vad oroar du dig för?

Inte så mycket alls faktiskt. Jag är så himla nöjd med hur min sommar ser ut att bli, men en oro är väl att vädret blir kasst och att jobbet blir kaos. 

Den ultimata sommardagen:

Jag är ledig och vaknar upp på kusten. Vi äter frukost på altanen och packar ihop våra saker. Går ner till badstegen och lägger oss för att sola. Kastar oss i havet för att kyla ner oss och äter medhavd fika. Äter lunch hemma i trädgården och går en promenad till Hunnebo på eftermiddagen. Middag på restaurang och vin. Dansar och dricker drinkar på Kanten till stängning och tar nattdopp på vägen hem. 

Alternativt vaknar jag upp i ett hotellrum i Grekland, äter hotellfrukost och går till stranden. Solar och badar i det kristallblå vattnet och läser massor av böcker. Äter god mat och ägnar all tid åt att lösa korsord, dricka vin och äta färst frukt. 

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?
Om jag får önska kommer jag minnas den som: solig, skön, utvecklande och med lagom balans mellan jobb och ledighet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar