Arkiv

Sök

onsdag 14 februari 2018

VARDAGSLISTAN

Den har cirkulerat på många bloggar nu, här kommer den även hos mig: vardagslistan!

Något jag värderar högt i min vardag:Ledig tid och min flexibilitet! När jag öppnar kalendern på måndag morgon och inser att jag har en smockfull vecka framför mig kan jag bli stressad i förväg. Jag älskar att ha saker på agendan, men vill gärna ha ledig tid däremellan så jag hinner med mentalt och orkar med. Eftersom jag pluggar har jag en ganska flexibel vardag även om jag försöker schemalägga mig själv för att hinna med allt och slippa sitta på kvällar och helger. Men det är lyx att kunna boka en weekend eller ta ledigt en dag mitt i veckan.

Det här äter jag till frukost:Jag älskar frukost, bästa målet på hela dagen och jag skulle kunna äta frukostmat till dygnets alla måltider. Men en vanlig vardagsfrukost äter jag havregrynsgröt med skivad banan och mjölk, en brustablett med D-vitamin och två koppar kaffe. Till helgen vill jag gärna lyxa med mackor, pålägg osv, men på vardagen gillar jag rutin och att bli mätt och glad snabbt.

När går jag och lägger mig:23 är den perfekta tiden att lägga sig tycker jag. Då hinner jag ta ordentlig kväll, bli trött, men ändå få sova mina skönhetstimmar.

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:
Rensa ur garderoben, rensa bland gamla papper och räkningar. Mycket rens som jag vill göra men inte tar mig tiden och inte riktigt orkar.

Det här äter jag till lunch:
Matlåda! Jag och Erik lagar alltid minst 4 portioner på kvällen som blir middag och varsin matlåda till dagen efter. Så oftast äter vi inte samma sorts matlåda flera dagar i rad. Om jag köper lunch blir det ofta en macka eller något annat snabbt. Har vi ingen matlåda och jag måste laga så gör jag pasta med pesto, tomater och mozarella pga snabbt och gott.

När jag går upp:
Jag ställer klockan på 07 varje dag. Men försöker gå upp vid 07:30 eller iallafall senast 08:00. Är verkligen såå bra på att snooza och väldigt dålig på att gå upp. Men jag brukar försöka locka upp mig själv med tanken på god frukost framför nyhetsmorgon och det funkar oftast.

Jag går till skolan:
Om jag bara ska plugga själv sitter jag oftast hemma. Då sätter jag igång när jag ätit frukost och tittat på nyheterna en stund. Vid 09 tycker jag det är lagom att starta, beroende på vad jag behöver hinna med. Om jag går till campus och pluggar brukar jag gå hemifrån vid 08:30 senast och om jag har en föreläsning går jag såklart dit tills den startar.

Jag kommer hem från skolan:Oavsett om jag pluggar hemifrån eller på skolan brukar jag avsluta min skoldag vid 16 ungefär, om jag inte har tentaplugg eller något som tar mycket tid. Men 09-16 brukar jag tycka är en lagom skoldag!

En vanlig vardagsmiddag:
Kyckling eller lax i ugn med potatis eller sallad. Lasagne, soppa och olika pastarätter är också vanligt förekommande hos oss.

Vad jag gör på vardagskvällar:
Lagar mat och äter med min pojkvän (eller själv om han jobbar sent). Kanske umgås jag med en kompis eller tar ett glas vin. 2-3 gånger i veckan drar jag fram yogamattan och några vikter och gör ett par övningar av varierande svårighet och tid. Men allra oftast sitter jag i soffan och tittar på TV eller Netflix Jag har som mål att minska scrollandet, så jag försöker att lägga undan telefonen och göra något annat. Vid läggdags vill jag gärna läsa några kapital i en bok innan jag somnar. Och på våren och sommaren älskar jag att gå kvällspromenader.

Har jag söndagsångest:
Oftast inte. Det beror lite på hur veckan som kommer ser ut och vad jag ska göra. Men oftast gillar jag att sätta igång med en ny vecka, jag gillar ju verkligen nystartskänslan och måndag är ju typ definitionen av nystart, hehe.. Att sätta mig på måndag morgon och göra en lista över veckan som kommer är typ meditativt, älskar att skriva och bocka av listor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar