Arkiv

Sök

torsdag 1 februari 2018

En helg i Sälen

Förra torsdagen kom mina föräldrar upp till Örebro och hämtade mig och Erik och all vår packning. Vi skulle nämligen ta en härligt frilufsig helg i Sälen. Vi kom fram vid 22-tiden och då var det raka vägen i säng efter en lång bilresa. På fredagen vaknade vi till soluppgång och åt en ordentlig frukost med både ägg och gröt för att ladda upp för en skiddag.


Jag skulle åka längdskidor för första gången i mitt 23-åriga liv och var mycket taggad. Det började lite krångligt med att Erik visade oss till ett spår som inte fanns (...) men efter några läskiga nedförsbackar och en iskall sittlift var vi på rätt spår (hehe) igen. Vi åkte 5 km innan lunch och tog oss sedan tillbaka till stugan för lunch.


Det var så himla kul att åka längdskidor! Efter lunch gav vi oss ut och åkte några kilometer igen. Jag tror vi kom upp i närmare 2 mil totalt, inte illa för att vara premiär. När jag fick till några riktigt bra stavtag kunde jag inte låta bli att börja planera inför Vasaloppet, haha. På eftermiddagen var vi ordentligt möra och fick unna oss en fika med semlor och hotshots. På kvällen åt vi lasagne och tog ett glas vin till På Spåret innan vi somnade gott.


På lördagen var det strålande sol och 6 minusgrader när vi vaknade. Vi var ganska ömma i musklerna och jag kom fram till att jag nog aldrig känt av mina ljumskar någonsin förut.. Efter frukost hoppade vi i lite varmare skidkläder och packade med oss slalomskidorna ner till Lindvallen.


Mitt skidsällskap i solen. Det var så otroooligt fint väder. Såpass tidigt i säsongen kan man inte räkna med varken snö eller sol, men snö fanns det gott om och just denna lördag var det klarblå himmel och strålande sol hela dagen. Vi hann med en massa härliga åk innan vi tog en fika med blåbärssoppa och mackor i solen. Sedan åkte vi en stund till innan det var dags för lunch.


Finns det något vackrare än sol och snö? Jag tror faktiskt inte det.

Efter en sen lunch började solen gå ner och det blev snabbt kallare. Vi åkte några åk till innan vi gav upp och åkte hem till stugan igen. På kvällen försökte vi stretcha alla ömma muskler och sedan åt vi resterna av fredagens lasagne till middag. Det bästa med att vara i Sälen är hur mystrött man blir, av all frisk luft och att man rört på sig. Vi somnade gott den kvällen också om man säger så. På söndagen packade vi ur och städade innan hemresa.

Jag älskar att liva upp vardagen med en sådan weekend, så glad att det blev av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar