Arkiv

Sök

onsdag 27 december 2017

2017-listan

Har året varit bra?
Verkligen! 2017 har varit ett fantastiskt år. Inte hela tiden så klart, men jag har varit med om många härliga saker. Resor, relationer, vardagsliv, fest, jobb och fritid. En väldigt härlig blandning!

Höll du några av dina nyårslöften?
I början på året tänkte jag att jag skulle bli bättre på att spara pengar, börja träna osv. Jag har sparat kontinuerligt till både fondkonton och sparkonton och jag har börjat med yogan och går promenader nästan varje dag. Sedan hade jag mer ytliga ”löften” om att hålla håret fräscht och bygga upp en bättre garderob, något jag jobbar på hela tiden. Ett viktigt löfte för mig är att jag varje år vill lära mig något nytt, vilket jag också har uppfyllt. 

Tror du att 2018 kommer bli bättre/sämre?
Jag tror på 2018! Bara rent känslomässigt så är jämna nummer mer min grej, och sen känns det som att jag lagt upp för ett bra år. Jag mår bra, har ekonomisk stabilitet, trivs i skolan, har ett bra jobb, bor bra och känner mig omringad av härliga människor. Förra året skrev jag om att jag ville ”skaffa energi” 2017, för att kunna möta regniga dagar och mörka november utan att få ångestsvackor. Detta vill jag fortsätta med, jag vill fortsätta lära känna mig själv. 

Har du förlorat någon kompis detta året?
Jag har inte förlorat någon specifik kompis, men däremot förändras ju ens relationer hela tiden. Jag känner mig omringad av härliga människor, det är det viktigaste för mig. 

Vad kommer du sakna från 2017?
I februari var vi förmodligen för sista gången med på vår traditionsenliga bussresa till Alperna. Det känns lite sorgligt. Alperna finns naturligtvis kvar och vi kommer åka dit igen såklart, men inte med samma gäng och samma arrangör. Ett fint minne av en resa som vi gjort 8 år i rad till samma ställe med samma sällskap. 

Nämn något positivt från 2017.
När jag och Erik åkte för att hälsa på Amanda och Kalle på kusten och vi blev överraskade med en varm och solig helg trots att sommaren var grå nästan oavbrutet. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Underbart att få svara: resor! Flera gånger det här året har jag tömt sparkontot och bokat flygbiljetter till härliga platser. Så himla härligt!

Finns det något du ångrar med 2017?
Jag ångrar lite att jag inte höll bättre koll på registreringsdatumen för skolan i somras. Även om jag har klarat mig galant i höst, så hade det så klart varit roligt att få läsa samma kurs som mina klasskompisar och göra rätt. Men inget år utan utmaningar, hehe.
Lärde du dig något nytt under 2017?
Jag lärde mig att segla. Det var helt fantastiskt! Att få chansen att resa till Kroatien och segla var en av årets härligaste grejer. 

Bästa köpet?
Det blir ju tjatigt om jag pratar om mina resor ännu en gång. Så istället säger jag mina adventsljusstakar från Gnosjö Konstsmide och min halsduk i 100% ull. Ljusstakarna lyser upp hela min tillvaro nu i vinter och halsduken som jag köpte på rea i våras har räddat mig så många gånger från att frysa.

Blev du kär i år?
Still standing strong med Erik. Så stolt över att vi överkommer diverse svackor och kommer ut ännu starkare på andra sidan. Vi har turen att bli som nykära så fort vi har semester tillsammans och kan njuta av helt ledig tid på härliga platser. Så jag blev inte kär, men jag är fortfarande kär. 

Vilka datum från 2017 kommer du alltid att minnas?
29 juli då jag och Erik stod på Ullevi och lyssnade på Håkan och drack oss fulla på arenaöl. Där stod vi i världens finaste solnedgång och gungade till musiken och tittade varandra djupt i ögonen. Mys!

Vilka länder/städer besökte du?
Kap Verde över nyår och Eriks 30-årsdag, Dolomiterna i Italienska alperna i februari, Västkusten, Göteborg, Kroatiens skärgård, ön Brac och staden Split. Hildesheim i Tyskland i december för att hälsa på kompisar och gå på julmarknad. 

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Jag seglade, jobbade på Slottet, insåg att jag är på rätt väg i skolan, köpte egna riktiga adventsljusstakar, gjorde en budget it excel och en massa andra saker som jag inte kommer på nu men som jag gjort eftersom jag är äldre, modigare och utmanar mig själv lite hela tiden. 

Vad var din största framgång 2017?
Att jag trivs i mitt hem och i min stad. Jag har inte varit helt övertygad tidigare, och vi har ju flyttat runt nästan varje år av olika anledningar. Men nu bor vi verkligen superbra och i och med att vi bor så centralt trivs jag också bättre i stan. Härligt!

Största misstaget?
Att jag glömde registreringen till höstens kurser och därmed var tvungen att möblera om i mitt liv fast det var det sista jag ville. Typiskt, men som tur var löste det sig bra.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har hållit mig frisk och hel och det planerar jag att fortsätta med, peppar peppar. 


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Jag har känt mig stabil i humöret och i måendet. Jag har fyllt livet med en bra blandning av roliga och vardagliga saker. 

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Återigen så måste jag öva på att inte bry mig om vad andra ska tycka. Jag måste påminna mig ibland om att det är jag som bestämmer över mitt liv, ingen annan. Man kan få tips och råd, men ingen annan än jag kan ta beslut. 

Hur tillbringade du julen?
För att sammanfatta: jag firade med Eriks familj andra helgen i december och med Erik tisdagen före jul. På torsdagen innan jul åkte jag hem till Källby. Sedan ägnade jag ett par dagar åt att koka godis, träffa Källbygänget och laga mat. Vi åkte till morfar och träffade min moster med familj dan före dan, sedan träffade jag pappas släkt hos farfar på julaftons förmiddag och min morbror och kusinerna på julaftons kväll. Julklappsutdelningen hade vi hemma på kvällen och jag fick många fina och bra saker. Mellandagarna ägnade jag åt skridskor, kalkonmiddag, vinkväll med kompisar och slumrande framför filmer. Mycket mysig jul, jag är nöjd! 

Favoritserie i år?
Jag och Erik har bingetittat på många serier i år. Men bäst var nog Grey’s Anatomy som vi ägnat totalt typ 5 månader åt att se alla 13 säsonger som legat ute på Viaplay. Big little lies och Skam säsong 4 var också favoriter. 

Bästa boken du läste i år?
Jag har läst pinsamt lite i år. Eller pinsamt, men för min egen del hade jag velat läsa mer skönlitterärt. Ska läsa massor i mellandagarna är min plan. 

Största musikaliska upptäckten? 
Ane Bruns coveralbum. Annars lyssnar jag mest på gamla listor på Spotify. Eller allra mest lyssnar jag ju på podcast förstås, där är min stora upptäckt Trettio plus trevar. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Jag vaknade ensam eftersom Erik jobbade. Han hade dukat fram frukost till mig och lagt fram paket, så öppnade det, åt och drack mimosa på morgonen. Sedan tentapluggade jag hela dagen och på eftermiddagen kom Eriks mamma förbi på fika. På kvällen gick jag och Erik och åt indiskt på stan. Helgen efter kom min familj till Örebro och firade mig. 

Hur skulle du betrakta din stil 2017?

Jag har börjat mogna lite i min stil. Än så länge är jag lite oense med mig själv om vad jag egentligen passar i, men jag har startat Projekt Ny Garderob där jag shoppar efter en lista i telefonen och försöker välja plagg som passar mig och som går att matcha mina andra grejer i garderoben. Detta projekt kommer garanterat fortsätta in i 2018! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar