Arkiv

Sök

tisdag 28 november 2017

Julmåsten

Det slog mig just hur lite tid det är kvar till jul. Alltså, det är ju fyra veckor, men när jag tittade i min kalender insåg jag att de veckorna redan är ganska välfyllda för oss. 

Nu i helgen jobbar vi båda två, jag ska på två kalas och det är första december och första advent. Nästa vecka jobbar Erik och jag har skola, på helgen ska vi fira jul med hans familj och jag jobbar två dagar. Veckan efter det är det sista rycket i skolan för min del innan jul, sedan åker vi till Hildesheim i 4 dagar och när vi kommer hem därifrån är julveckan redan igång. Sedan ska vi fira med varandra innan jag åker hem till Källby och då ska alla julklappar vara inhandlade och julkänslan ha infunnit sig. 

Det är helt enkelt dags att sätta igång! Jag tjuvstartade ju som ni vet lite i helgen, men nu tänkte jag köra med full kraft. Jag ska hämta jullådan, städa och pynta. Köpa glögg och planera julklappar. Här kommer en lista på saker jag skulle vilja hinna göra under julen:

🎁  Se på julkalendern på TV och mysa varje morgon
🎁  Baka lussekatter
🎁  Ha en adventsljusstake att tända varje vecka
🎁  Testa att göra egen glögg, eller åtminstone dricka glögg varje kväll
🎁  Julpynta lägenheten
🎁  Inreda med mycket gröna grenar, röda kulor, vitt och ljus. Klassiskt mysigt!
🎁  Ha en julkalender att öppna varje dag fram till jul
🎁  Baka pepparkakor och göra ett pepparkakshus
🎁  Lyssna på julmusik
🎁  Skicka julkort till nära och kära
🎁  Gå på stan i julskyltning och köpa julklappar
🎁  Äta risgrynsgröt med massa socker och kanel
🎁  Fira jul med Erik
🎁  Titta på alla mysiga julfilmer och dricka varm choklad under en filt
🎁  Äta skinkmacka och dricka julmust typ varje dag
🎁  Se minst ett luciatåg
🎁  Mysa i Tyskland med våra kompisar, gå på julmarknad och äta god mat
🎁 Göra knäck, kola, fudge, snickers och en massa annat gott godis
🎁  Titta på Jul med Ernst och känna stämningen 
🎁  Åka till Stockholm över en dag och titta på julskyltningen och köpa julklappar
🎁  Gå på julmarknad och provsmaka senap och glögg
🎁  Slå in julklappar till julmusik och lägga under granen
🎁  Äta julmat
🎁  Gå till kyrkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar