Arkiv

Sök

tisdag 31 oktober 2017

31 oktober - julinspiration

Happy halloween! Och glad sista oktober!
Imorgon är det november och efter det kommer årets kanske allra bästa månad: julmånaden.

Jag sitter och pluggar inför min tenta som jag har på torsdag, vilket innebär att jag varken har höstlov eller ska klä ut mig och gå på fest. Istället sitter jag här i mitt underställ (pga plötsligt väldigt kallt?) och läser om global marknadsföring. Det är ganska kul egentligen, men tentavecka är ju sällan roligt. Det tar liksom udden av ämnet lite, för det är så mycket man ska proppa in i huvudet på kort tid. Men det kommer gå superbra, det gör det alltid.

Men åter till det där om jul! Det är alltså 1 november imorgon, vilket innebär att jag snart kommer börja spela julmusik, baka första omgången med lussebullar och köpa hem litervis med glögg. Vill ni se hur jag tänkt att årets jul ska se ut hemma hos mig? Vi kör!

⌲ Först tänker jag flytta till en ny lägenhet med gigantiska fönster. Skoja. Men jag vill att min jul ska gå mycket i grönt. Mörkgröna textilier, mycket växter och julgran såklart.

⌲ Kan absolut tänka mig snö på jul i år. Snälla tomten!

⌲ Självklart vankas traditionsenligt bak. Ett pepparkakshus är givet, så kul att pynta och fixa ju!


⌲ Titta så vackert. Enkelt, grönt, snirkligt och tända ljus. Många favoriter i en och samma bild.

⌲ Kanske är detta året då jag överraskar och hinner baka allt jag vill baka? Hoppas! Isåfall ska jag göra både kola, knäck, snicker och en sån här vacker kaka med frosting.

⌲ Jag är otroligt sugen på att köpa en sådan här adventsljusstake från Lagerhaus. Stylas precis som på bilden!

⌲ Så fint. Tänk på att man inte får sno granar från andras mark bara, man måste alltid fråga först.

⌲ Hyacinter ska jag har överallt. Älskar hyacinter!!

⌲ Jag har en tanke om att jag ska köpa eller vika många stjärnor och ställa många tillsammans på ett skåp. Kanske med en ljusslinga över.

⌲ Jag ska fylla frysen med lussebullar iallafall. Fika med glögg obligatoriskt.

⌲ Jag har inte helt bestämt hur jag ska slå in årets julklappar än. Men jag tror det blir ganska enkelt, enfärgat pappar, fint band och kanske en grön kvist eller en polkagrisstång.

Sådär ja. Alla bilder kommer från min pinterestboard Strålande jul. Nu har ni fått ta del av min inspiration inför julen 2017. När det närmar sig ytterligare kan det hända att ni får fler tips och idéer.

Ha en fin sista oktober-dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar