Arkiv

Sök

tisdag 12 september 2017

Höstmål 2017

Jag är en typisk "starta mitt nya liv på måndag"-person. Eller "nytt år - nya tag" och "ny termin, nytt blankt kapitel att fylla" - ja ni fattar grejen!

Jag gillar helt enkelt tanken på att kunna starta om, göra rätt och bli en bättre människa. Ibland blir det ju nästan barnsligt när jag varje vecka tänker att det är NU jag kommer börja träna. Ta tag i träningen bara, eller börja läs i skolböckerna - att det är en viss veckodag kommer ju inte direkt påverka hur bra det går.. kan man tycka..Men på ämnet: här kommer några saker jag skrivit upp på min mentala lista över saker jag vill göra/uppnå/börja med i höst. Kanske tittar jag tillbaka på den här listan runt nyår och funderar på hur jag lyckats. Jag gillar ändå tanken på höstmål betydligt bättre än nyårslöften, det är ju i augusti som året startar på riktigt (iallafall om man är inne i skolvärlden).

Mål: Jag vill bli bättre på engelska.
Utförande: Tänkte börja titta på en lite invecklad serie utan text, tror stenhårt på att det är viktigt att både öva uttal och lära mig fler och nya ord. Dessutom läser jag internationella kurser första halvan av den här terminen, så jag får öva mig i skolan också.

Mål: Fint hår, fina naglar och ta hand om hyn.
Utförande: Jag har en inbokad klipp&slingtid på fredag, bra start. Naglarna tänkte jag göra gellack. Dessutom har jag precis hämtat ut ett paket med 4 nya hudvårdsprodukter, det känns väldigt vuxet att ha "lagt pengar" på det och ha en matchande serie som är för min hudtyp...

Mål: Skärpa till mig i veckorna överlag, men med skolarbetet i synnerhet.
Utförande: Efter att jag missade registreringen så fick jag ändra om lite i hjärnan och vips hade jag kraft att bryta en dålig vana att ta sovmorgon och inte göra uppgifter i tid. Nu har jag istället börjat gå upp i tid, läsa alla kapitel och verkligen sitta med skolarbete mellan 09-16 varje vardag, så att jag kan vara helt ledig på helgerna. Det här målet kommer nog kräva en del påminnelse för att hållas dock...

Mål: Hitta en strategi för hur jag ska ta hand om min ekonomi och få mer pengar över till roliga saker.
Utförande: Jag har gjort en riktig budget! I excel! Som jag följer! Dessutom har jag skaffat appen Dreams där jag sköter sparandet till specifika saker, så bra motivation att faktiskt se exakt till vad pengarna ska gå och ha dem på olika konton.

Mål: Ha ett fint instagramflöde
Utförande: Haha, man måste få ha ett sådant här mål också. Jag vill helt enkelt ta fina foton som jag kan dela med mig av på instagram, bara för att det är så himla roligt att fotografera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar