Arkiv

Sök

torsdag 3 augusti 2017

Första torsdagen i augusti tjugohundrasjutton


Sommaren fortskrider. Vi är inne i augusti och här inne händer det inte särskilt mycket alls. Jag tänker mycket på att tiden går, inte på ett melankoliskt sätt, utan mer ett konstaterande. Tiden går och det fort. Jag försöker göra det bästa av den. Idag jobbar jag sista dagen på mitt sommarschema och jag är ändå nöjd med sommaren hittills. Många andra år har jag mest räknat ner jobbdagarna och längtat efter ledighet. Jag har kommit underfund med att det gör mig så otroligt nedstämd, att bara räkna ner sommaren. Så jag har slutat med det, nuförtiden försöker jag istället ta vara på lediga kvällar, göra saker efter och innan jobbet och skapa sommarstämning trots att jag inte är helt ledig hela juli. 

Så jag har hunnit med kvällsdopp, utflykter, vinkvällar och middagar på balkongen, kompishäng på uteserveringar, morgon- och kvällspromenader till sjön, Håkan-konsert i Göteborg, familjebesök och frukostar med färska bär. 

Kanske beror det också på att jag haft ett väldigt roligt sommarjobb. Jag har varit turistinformatör på Örebro Slott och träffat mängder av glada turister dagarna i ända. Dessutom med världens bästa kollegor vid min sida. Klart att det är lättare att inte räkna ner jobbet om jobbet är kul. 

Men idag gör jag alltså sista jobbdagen. Från och med i eftermiddag kl. 15 startar min ledighet. Imorgon åker vi till Arlanda och på lördag morgon går flyget mot vår seglarsemester i Kroatien. En vecka på båten och sedan 5 dagar bara jag och Erik på ön Brac. Det ska bli helt fantastiskt! 

När jag kommer hem lär jag ha en del att berätta. Och jag tror att det är dags att jag struntar helt i kronologin här på bloggen, bättre att det kommer upp inlägg som jag känner för att skriva, än att jag ska försöka berätta allt i rätt ordning. På instagram uppdaterar jag på @agnesantecknar med både inlägg och stories, så vill ni följa vår resa är det där ni ska kika i första hand! Puss och hörs! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar