Arkiv

Sök

måndag 16 januari 2017

Januariångest

Men hallå!

Halva januari har redan gått, men ändå känns det som att tiden segar sig förbi. Jag har januariångest som vanligt, men skillnaden i år är att jag faktiskt är medveten om att det är just den som spökar och kan därför påminna mig själv om att livet faktiskt inte suger nämnvärt, och istället försöka andas djupa andetag och gå promenader. För er som undrar är alltså mina symptom på januariångest följande:

• Ångest pga inga pengar
• Känns som att jag inte hinner med något, men att jag borde göra tusen saker
• Trött och orkar/vill inget
• Ifrågasätter alla mina livsval och undrar om jag verkligen borde bli det/bo här/göra det här osv. Och framförallt om jag verkligen klarar av något - liksom som ett ständigt litet tvivel i magen - gött!
• Noll inspiration för matlagning, kreativa grejer, att ta tag i livet i allmänhet

Alltså kan det väl sammanfattas som en jul-blues, alltså separationsångest från decembers varma mysiga omfamnande med fika, bak, glöggkvällar, lucia, julkalendrar och förberedande - och så vips är det januari och fortfarande mörkt och kallt, men inga julstjärnor kvar i fönstren att lysa upp tillvaron med. Inte så att jag egentligen vill fortsätta ha julpyntet framme, då hade jag ju haft det, utan snarare bara lite svårt att erkänna att vardagen är tillbaka.

Jag antar att många känner likadant. Och jag tänker att ett bra botemedel är just att skriva ned detta och påminna mig själv om att det bara är såhär just nu, att det är övergående. Dessutom kan jag varmt rekommendera att fylla år i januari med, visserligen kan det ju ge en viss åldersnoja som bidrar till ångesten (inte för mig än dock), men det kan också bidra med färska blommor i varje vas, presenter, firanden och en massa tårta!!! Tårta kan en ju iofs äta oavsett tänker jag! Puss.

Att åka utomlands och få lite sol på kroppen är också att rekommendera. Dock bidrar det starkt till punkt 1 på listan av symptom också, det är lite av en balansgång det där. PS. Ett inlägg om Kap Verde kommer inom en snar framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar