Arkiv

Sök

söndag 8 januari 2017

2016-listan

Bättre sent än aldrig... 

Har året varit bra?
Ja. Jämfört med året innan var 2016 som en dans på rosor kan man säga. Jag lyckades ta mig uppåt efter en tid av utmattning, jag gjorde många roliga saker, jag var ledig och jobbade i en lagom balans, jag började plugga igen och det kändes roligt, jag har lärt känna nya människor och mig själv bättre. Jag tror att jag helt enkelt fått skörda frukten efter att 2015 har kämpat och försökt komma underfund med vad som är jag och vad jag mår bra av. Nu gäller det bara att hålla i det och fortsätta framåt! 

Höll du några av dina nyårslöften?
Om jag inte minns fel var mina löften att: ta bättre hand om min ekonomi, skaffa en bättre hållning och att inte fira nästa nyårsafton i Sverige. De två första gick käpprätt åt skogen, min hållning har inte förbättrats ett dyft och min ekonomi har jag sågat vid fotknölarna ett par gånger under året. En av anledningarna till det är ju dock resan jag bokade med Erik, Rebecca och Olov i oktober som tog oss till Kap Verde över nyår och Eriks 30-årsdag. Så ett löfte kan jag checka av!

Tror du att 2017 kommer bli bättre/sämre?
Mitt mål för det nya målet är att skaffa energi på olika sätt. Låter lite flummigt, men jag har en tanke om att det vore så skönt att kunna möta regniga marsdagar, kalla sommardagar och mörka november framöver utan att känna att livet går under liksom. Tänk om jag kunde ta hand om mig och göra saker som gör att jag kan ta motgångar på ett bättre sätt än vad jag kanske gör idag, det vore fint. 

Har du förlorat någon kompis detta året?
Jag har kontakt med de som jag håller närmast, det räcker för mig. Det är så fint att kunna träffas och höras ofta, men ibland blir det långa uppehåll eller endast konversationer genom snapchat. Jag tänker att det är bättre att nöja sig med det, än att ha dåligt samvete. 

Vad kommer du sakna från 2016?
Jag vet ju inte hur det kommer bli för mig i sommar än, men under 2016 hade jag en så perfekt mix av jobb och 5 veckors ledighet under sommaren. Nu när jag pluggar finns väl en risk för att jag måste sommarjobba, och då är ju semester inte ett lika välbekant ord tyvärr. Men det återstår att se om det är något jag kommer sakna eller kommer kunna vidhålla även 2017. 

Nämn något positivt från 2016.
I somras när jag och Erik tyvärr inte kunde åka utomlands fast vi hade planerat det, och vi istället fick strålande sol och sommarvärde under våra 2 semesterveckor, trots att det varit 10 grader och regn veckan innan. Det var fint! Att vi fick en bil av Eriks pappa i somras, som gjorde att vi kunde åka på utflykter och storhandla hela hösten - vilken frihet! 

Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra för vår förra lägenhet, bensin och en stor oväntat utbetalning till CSN i somras (därav bristen på utlandsresa). Men nu har vi betalt den sista dyra hyran, vår nya soffa, gjort oss av med bilen, köpt julklappar och varit utomlands. Så nu kan projekt ”bygga upp sparkontot” börja! 

Finns det något du ångrar med 2016?
Att jag överhuvudtaget tänkte att jag skulle börja på psykologprogrammet igen. Det var visserligen lärorikt och jag lärde mig mycket om mig själv, men om jag hade kunnat välja hade jag inte gjort om det. Så mycket ångest och tankar och oro för ett beslut som jag egentligen fattat redan innan jag ens gick dit. Jag hade dessutom kunnat få förlängt vikariat på mitt gamla jobb om jag inte hade envisats med att börja skolan, men det löste sig ju med så småningom. 

Lärde du dig något nytt under 2016?
Jag lärde mig skriva igen! Det kanske låter konstigt, men en av min största talanger har alltid varit att skriva och ordbajsa och producera text till skoluppgifter och liknande. Men sedan min utmattning har orden liksom inte kommit lika lätt längre, vilket gett mig sämre självförtroende. Men nu är jag på rätt bana, yay för mig! 

Bästa köpet?
Resan till Kap Verde som gick av stapeln alldeles nyss över nyår. Det är ju så fint att ha något att se fram emot och extra mycket i den mörka vintern. När jag blir stor och rik ska jag alltid resa bort ett par veckor/månader vintertid - för att samla D-vitamin och värme. 

Blev du kär i år?
Jag har varit så kär i Erik det senaste. Han är så fin min kille! Det är inte så självklart när man varit ihop snart 3 år att känna det, men just nu är jag nöjd om jag bara får vara nära honom. 

Vilka datum från 2015 kommer du alltid att minnas?
Den 3 juli när jag var på Coldplay på Friends Arena. Den i särklass bästa kvällen på hela året! 

Vilka länder/städer besökte du?
Italienska alperna i februari och Kap Verde i december/januari 2017. Fantastiska resor, jag har sådan mersmak, vill bara spara pengar och resa mermermer! 

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Jag försökte utmana mig att tänka utanför min ”comfort zone”, så jag tvingade mig att våga smaka, hoppa, testa och känna. Sedan hade jag en egen bil till mitt förfogande för första gången - saknar den redan. 

Vad var din största framgång 2016?
Att jag vågade testa att plugga på ett ekonomiprogram och kom på att jag trivdes! Tänka sig. 

Största misstaget?
Att jag tog emot pengar från CSN för min ynka första dag i januari, som sedan låg till grund för varför jag var tvungen att betala tillbaka dem i augusti. Det var visserligen endast deras fel, men jag ser det ändå som ett tråkigt misstag. 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Peppar peppar, ta i trä. Jag har hållit mig frisk och hel ännu ett år. Men jag känner tydligt att min kropp skulle må ännu bättre av att få lite muskler och bättre hållning, den orkar liksom inte riktigt jämt vilket jag inte är helt beredd att gå med på än. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jämfört med 2015 har jag varit så otroligt mycket gladare. Men jag känner att jag måste hålla i det för att det ska fortsätta på den banan, herregud så lätt det är att falla tillbaka i gamla spår. 

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Brytt mig om vad andra ska tycka. Helt klart. Det är mitt stående mål, att sluta lägga så stor vikt vid vad folk runt omkring mig säger och tycker, och lyssna på vad jag vill istället. 

Hur tillbringade du julen?
Vi flyttade till en ny lägenhet 3 veckor innan jul så jag försökte pynta så gott det gick i allt stök, sedan firade jag med delar av Eriks familj under fjärde adventshelgen. Jag och Erik firade tillsammans den 20 december och sedan åkte jag hem till Källby. Där träffade jag kompisar på julmys, firade med familj och släkt, gick på midnattsmässa och åkte traditionsenliga juldagsskridskor i arenan. Resterande mellandagar innan resan låg jag mest i soffan och åt överblivet godis - precis som det ska vara. 

Favoritprogram på TV?
Haha, jag svarar såklart SKAM. Precis som alla andra. 

Bästa boken du läste i år?
Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker

Största musikaliska upptäckten? 
Coldplay live. Herregud, se det om ni har möjlighet!!! 

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Blev väckt i Källby med tårta och presenter, åkte med familjen till Örebro, åt finpizza till lunch, bjöd på tårta och kaffe. På kvällen gick jag och Erik ut och åt och sedan såg vi Interstellar på bio. Det var en mysig dag med lagom av allt! 

Hur skulle du betrakta din stil 2016?

Våren: funktion och varm på jobbet-kläder. Sommaren: Shorts och långärmad tröja. Hösten: Klänningar och skjortor. Vintern: Jeans och stickad tröja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar