Arkiv

Sök

tisdag 2 augusti 2016

Roadtrip i Bergslagen

Hallå! 

Jag är hemma i Örebro för en liten avstickare från semestern. Eller ja, egentligen har jag redan jobbat måndag och tisdag, så det är inte långt kvar tills jag återigen tar ledigt. Innan jag försöker återge mina första semesterveckor, ska vi gå tillbaka ännu längre bak i tiden, närmare bestämt till en helg för 4 veckor sedan när jag och Erik åkte på roadtrip i Bergslagen! 

 På lördagen hade vi solat och badat med Eriks bror och hans fru ute på Solbo, och på kvällen gick vi och lade oss till det här. På söndagen vaknade vi och åt frukost till samma utsikt, men inte riktigt lika vacker färgskala.

 Jag klädde mig i sommarens favoritutstyrsel, midjehög superblå kjol och kort t-shirt med små blommor. Vädret var inte på topp, så vår plan var att åka och plocka jordgubbar, men vi fick reda på att det var stängt, så istället gav vi oss ut på upptäcktsfärd. Första stoppet var en loppis där vi köpte två glasburkar och en vas/små shotglas för småpengar.

 Andra stoppet blev vid ett vackert kalkbrott. Vid det här laget hade molnen skingrats och värmen stigit, så jag tog mig ett dopp i det klara, uppfriskande vattnet.

 Erik nöjde sig med att doppa fötterna.

Sedan var vi lunchsugna och begav oss till Nora. Där hittade vi en restaurang i en gammal tågvagn som vi åt på.

 Nora är en helt fantastisk liten stad, åk dit vettja! Så pittoresk och vacker.

 Dessutom känd för sin Noraglass, som är helt ljuvlig. Denna söndag serverades smakerna polka, hasselnöt och vanilj.

 Efter Nora åkte vi till Järleån och vandrade en sträcka till den här utsikten.

Magnifikt!

 Var så himla glad och nöjd när jag tog bilden, sååå mysig dag.

 Och så var jag sååå varm... Så vi gjorde det enda rätta, och avslutade roadtripen där vi kom ifrån. Vi åkte alltså tillbaka till Solbo och tog ett kvällsdopp (eller rättare sagt, låg i det ljumna vattnet jättelänge) och åt grillat och sånt där som är så härligt.

 Mmmm.

 Avslutade med ett stort glas flädersaft...
 ... och en hundpuss. Bättre kan det inte bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar