Arkiv

Sök

måndag 4 juli 2016

DET STORA INLÄGGET OM MIDSOMMAR


Kvällen innan midsommarafton gjorde vi så många förberedelser som möjligt för att inte behöva stressa på själva midsommar sen. Vi var bland annat ute på åkrar och ängar och plockade tre hinkar och våra famnar proppfulla med lupiner, prästkragar, smörblommor, hundkex och alla andra sorters blommor vi kunde hitta. Mysigaste sysslan = att plocka blommor! När bilen var fylld, myggorna ätit upp oss och jag tvingat Erik att ta kort på mig, begav vi oss hemåt för att fylla hinkarna med vatten så att blommorna skulle stå sig. Sedan gjorde jag en tipspromenad och skrev snapsvisehäften för hand innan det var läggdags. 

På fredagen vaknade vi och gick ner till en härlig frukostbuffé som vi åt ute på terrassen.

♥︎♥︎♥︎♥︎

Sedan började bygget av midsommarstången. Dagen innan hade vi varit ute och huggit oss en björk och nu var det dags att bygga, fixa och klä den.
Resultatet! SÅ FIN!
Jag och Erik gjorde naturligtvis varsin krans med!

Jag dukade fram lunch till oss. Olika sorters sill, färskpotatis, knäckebröd, lax, såser, snaps och öl. En riktig midsommarlunch!


Kransar, dekorationer, ballonger, stången, maten, kläderna - jag var sååå nöjd och glad! Det blev ett så himla somrigt, fint och trevligt firande! Älskar högtider, framförallt när de firas enligt tradition. På eftermiddagen dök våra gäster in, redo för dans runt stången, tipspromenad och grillning.


Vi avslutade en fantastiskt mysig kväll med bastu och bad i sjön. Det blev aldrig mörkt och när vi gick och lade oss vid 03:30 var det så ljust ute att det nästan var lite svårt att somna. Dagen efter vaknade vi till klarblå himmel och strålande sol. Det var som att befinna sig i en Pripps Blå-reklam med alla människor på bryggan, barn som busade och sol och bad. Underbart!

När gästerna åkt hem spenderade jag och Erik resten av dagen med att bada och sola också så klart - vad annars när man har det här precis vid sig.


På lördagskvällen åkte vi in till Lindesberg och köpte med oss pizza ut som vi åt på altanen till den här utsikten! 


♥︎ Jag kunde inte önskat mig en bättre midsommarhelg! ♥︎

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar