Arkiv

Sök

onsdag 13 maj 2015

Gröna fingrar

 Är det något jag lärt mig tycka väldigt mycket om den här våren är det växter. Främst för att jag lyckats hålla dem vid liv för första gången i mitt liv, men också för att de är så vackra. I början på mars sådde jag frön av basilika, smultron och blåklint i små plastmuggar och ställde i köksfönstret där de grodde och tog sig fint. När vi flyttade köpte jag en balkonglåda som jag planterade ut blåklinten i, tillsammans med en pensé och så har jag fått plantera om basilikan två gånger för att den tar sig så. En paprikaplanta och en tomatplanta fick vi av mina föräldrar i inflyttningspresent, en mynta för utplantering köpte jag på ICA och en till smultronplanta har jag införskaffat till balkongen. Dessutom har jag fått en habanero och en paprika av min kompis Elisabeth, som hon sådde i våras.

Det är så himla roligt och framförallt fridfullt att klä på sig en fleecetröja, ett par tofflor och breda ut lite plast på balkongen och plantera om, vattna och känna hur min alldeles egenodlade basilika redan börjat lukta just basilika... Så fint!

10 krukor med basilika, en habanero, en paprika och en med små små smultronblad.
Mynta.
 Tomat, pensé och blåklint på g.
 Paprika och smultron.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar