Arkiv

Sök

måndag 13 april 2015

Jag har inte mått så bra och det gör jag fortfarande inte, men det börjar kännas bättre.

Det närmar sig med stormsteg och igår gjorde vi kaos med vårt vardagsrum när vi bar ner all gammal skit och alla flyttlådor från vinden. Det är 8 dagar kvar och jag räknar ner samtidigt som jag lyckas tacka ja till att jobba massor innan och efter flyttdatumet vilket både stressar mig och gör mig lugn för att jag då har något att göra i väntan på dagen. Pengarna lär jag också behöva, då vi i stort sett dubblar vår hyra i nya lägenheten, men oj vad jag ser fram emot det här ändå.

Min illusion innefattar ordning och reda, att varje sak får sin plats vilket gör det lätt att hålla ordningen, frukostar och vin på balkongen, växterna jag planterade härom dagen som får växa sig ordentligt stora och friska och skapa grönska och härligheter, snittblommor i en fin vas som jag redan bestämt mig för att köpa och det där romantiska sovrummet som jag drömt om sedan barnsben. Det skaver lite i mig när jag tänker på att vi kommer begränsas av en så banal och tråkig sak som pengar i jakten på att göra lägenheten perfekt, men jag tänker att var sak får ta sin tid. Att så småningom kommer det bli perfekt, och tills dess har vi allt vi behöver för att överleva. Och ganska mycket mer egentligen.

Själv har jag haft en smärre kris ett par månader nu, på ett sätt sedan förra hösten då jag bestämde mig för att hoppa av skolan första gången och på ett sätt sedan jag fyllde 20 för 3 månader sedan. Tanken på framtiden gör mig illamående och tron på mig själv har körts i botten i takt med att jag känner att jag inte klarar något. Men bara grejen att jag för första gången kan medge för mig själv att jag faktiskt inte mår bra är ett framsteg och i min egen personliga jakt på att hitta mig själv, den jag är och vill vara, och tron på att jag faktiskt klarar av någonting, har jag påbörjat sökandet efter nya hobbys och intressen. Sådant som får mig att må bra, som gör mig glad, som jag kan bli eller redan är bra på. Så från Källby lånade jag med ett par stickor och en virknål hem till Örebro, från internet beställde jag garn och nu har jag virkat 15 mormorsrutor av typ 150 i 8 klara färger som till slut ska bli den gladaste, finaste filt jag sett.

Det gör mig lycklig. Den kommer dessutom passa perfekt in i - just det ja - nya lägenheten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar