Arkiv

Sök

onsdag 31 december 2014

2014-listan!

Har året varit bra?
2014 har varit ett suveränt år må jag säga. Nog för att jag haft perioder då jag tvivlat på mig själv, haft ångest och mått bajs, men i det stora hela har jag varit väldigt tillfreds och nöjd. Mycket roliga saker har hänt och få tråkiga. Ett toppen år!

Höll du några av dina nyårslöften?
Mina nyårslöften 2014 var att lära mig gå ner i spagat, lära mig hantera aktier lite smått, sluta svära och ta hand om min ekonomi bättre. Redan i början av året sågade jag min ekonomi vid fotknölarna kan man säga, då jag var tvungen att köpa en ny dator. Men under hösten har jag varit duktigare. Svordomarna har jag minskat och aktier har jag köpt några, som jag med nöje ska följa och se hur det går med. Det enda löftet jag verkligen inte nått är det där om spagat. Men det känns faktiskt helt okej.

Tror du att 2015 kommer bli lika bra?
Jag hoppas verkligen det! Jag har några hinder som jag redan nu vet att jag kommer behöva ta mig över - exempelvis kommer jag och Erik vara bostadslösa 1 april och jag ska sluta plugga, så ska försöka undvika arbetslösheten så gott det går. Men jag har redan flera roliga saker planerade för 2015, så helt värdelöst lär det inte bli.

Har du förlorat någon kompis detta året?
Under våren var jag någorlunda bra på att hålla kontakt med mina vänner, men under hösten har jag faktiskt varit riktigt dålig på det. Det är väl inte direkt så att mina vänner varit så mycket bättre på att höra av sig heller, men under 2015 har jag bestämt mig för att bli bättre på att hålla kontakten med personer jag tycker om. Men nej, jag har inte förlorat någon vän, inte vad jag vet i varje fall.

Vad kommer du sakna från 2014?
Jag kommer sakna min klass. Visserligen kommer vi att gå på ett par föreläsningar och ha en tenta tillsammans i januari innan terminen är helt slut. Men 2014 har jag spenderat mycket tid med alla fina psykologstudenter och det kommer jag nog tyvärr inte göra på riktigt samma sätt 2015.

Nämn en positiv sak från 2014.
Jag har lyssnat mer på mig själv och mina känslor, framförallt i frågan om vad jag ska göra härnäst med livet. Det har inte varit lätt, men jag är så stolt över mig själv, för att jag faktiskt vågat ta beslutet att ta en paus från mina studier och fokusera på att hitta den jag är och förstå vad jag vill göra ett tag. Vi får se vad som händer, men just nu känns det som ett stort framsteg att våga inte veta vad som komma skall.

Vad spenderade du mest pengar på?
Jag köpte mig en MacBook Pro i februari. Den kostade 10 000 kr. Med facit i hand hade jag lika gärna kunnat köpa en Macbook Air, men vafan. Jag har använt datorn dagligen sedan jag köpte den, så det är verkligen ett köp som visserligen sved i kassan, men som verkligen var värd varje krona. Annars hyra, mat och alkohol skulle jag tro.

Finns det något du ångrar med 2014?
Ibland ångrar jag att jag inte gjorde något nytt med livet redan under hösten. Ibland ångrar jag att jag var så feg att jag fortsatte plugga istället för att bara dra någon annanstans och leva lite. Men så minns jag ju att det egentligen inte var något alternativ just då. Någon gång har jag ifrågasatt att mitt och Eriks förhållande gått så fort framåt, vi blev liksom sambos efter ynka ett halvår, men alla de fina sakerna med att vara ihop med honom och att bo ihop väger över med råge.

Lärde du dig något nytt under 2014?
Jag lärde mig mer om mig själv. Jag lärde mig hur kärlek kan vara när det är som finast, och hur viktigt det är att prata om saker i ett förhållande, framförallt när man bor ihop.

Bästa köpet?
Min MacBook eller resan till Grekland med Erik.

Blev du kär i år?
Ja! Åh, jag blev så kär, så kär. Jag träffade ju Erik i slutet av januari och honom ville jag ju ha! Jag förstod det inte riktigt från början och försökte motarbeta det en stund, men till slut gav jag med mig och förstod att det enda rätta var att släppa efter för kärleken.

Vilket datum från 2014 kommer du alltid att minnas?
Jag kommer alltid minnas den 17 januari då jag, Erik och Tobias hade efterfest på en kompisgunga mitt i den snöiga natten. Jag kommer alltid minnas den 7 juni då jag var på Ullevi och såg finaste Håkan.

Vilka länder besökte du?
Paris med Linnea, Clara och Amanda över nyår. Italienska alperna med familjen i februari. Grekland med Erik i augusti.

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Jag gick på bal på slottet, körde Porsche, bodde ihop med någon som inte är min familj, jobbade i vården och flyttade till den första lägenheten sedan jag flyttade hemifrån som jag faktiskt trivts sjukt bra i och som känns som hemma nu (Eriks lägenhet).

Vad var din största framgång 2014?
Att jag tagit många bra beslut, gjort mycket roliga saker och vågat lyssna på mig själv mer. Detta ska jag omfamna ännu mer under 2015.

Största misstaget?
Att jag inte åkte med Lovisa och Saga till Bråvalla i somras.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har haft urinvägsinfektion och varit sjuk i två hela jävla veckor. Det var ju inte så länge sedan, men nu börjar jag ändå glömma hur ont det gjorde och hur fruktansvärt det var. Men snälla ni, skaffa in urinvägsinfektion om ni kan slippa!!!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var gladare. Men jag har nog varit ledsen över mycket också. Jag har varit väldigt less på samhället, på allt hemskt som händer och sådär. Men i mitt eget liv har jag varit glad för det mesta.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ägnat tid framför skärmar. Fyfan, hatar verkligen när jag sitter och scrollar sida upp och sida ner på instagram istället för att faktiskt träffa mina vänner eller göra något vettigt. Nog för att jag inte hade velat vara utan det helt, men jag önskar jag ägnat mindre tid åt det.

Hur tillbringade du julen?
Fredagen innan firade jag och Erik julafton ihop. På julafton hade vi först mysmorgon med familjen, jullunch hos farfar med pappas släkt, paketutdelning hos mormor, monopolomgång hemma på kvällen och midnattsmässa i Källby kyrka. På annandagen år jag kalkon med mormor, morfar, Erik och familjen.

Favoritprogram på TV?
Svarar samma som förra året: allt med Ernst. Men även de nya serierna på SVT ”Blå ögon” och ”Viva hate” som jag tittat på nu under jullovet.

Bästa boken du läste i år?
”Livet efter dig” av Jojo Moyes

Största musikaliska upptäckten?
Att jag inte gillar musik särskilt mycket. Jag har nog länge velat vara intresserad och därför kämpat mycket med att lyssna på alla nya låtar och artister. Men i år har jag bara lyssnat på musik när jag velat och det är inte så ofta faktiskt. Jag lyssnar hellre på podcasts.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jag väcktes med paket och kaffe på sängen, slingade håret på förmiddagen och sedan hade jag släktkalas och firade med familjen.

Hur skulle du betrakta din stil 2014?
Som någorlunda fin, men enligt mig rätt tråkig. Jag har typ inte köpt något nytt alls under hösten för att jag känt att allt i butik varit fult och inte passat mig. Så jag hoppas på bättre kollektioner i vår så jag kan få uppdatera min garderob och stil. Men annars har jag burit mycket klänningar, svarta jeans och enkla tröjor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar