Arkiv

Sök

onsdag 22 oktober 2014

På mitt köksbord.

Min pojkvän Erik älskar växter av alla dess slag och vill helst ha dem överallt och gärna klättrande åt alla håll och kanter. Men de som är lite vissna har han ingen kärlek till övers för alls. Detta gör det till mitt uppdrag att skänka den där kärleken och försöka få liv i de övergivna stackarna. Ett exempel har vi här på vårt köksbord:

• En blomma från IKEA (i den randiga krukan) som sett bättre dagar. 


Bredvid ser ni en av mina senaste obsessions. Dvs min basilikasamling.

Ja, för de knippen av basilika man köper i affären brukar ju vara så himla stora, vilket gör att jag inte använder allt på en gång och så blir det dåligt och så får jag slänga. Så läste jag ett tips på Niotillfem om att man kunde rota sin basilika genom att sätta den i vatten och sedan plantera. Vips, så fick jag ett livsuppdrag till = att hålla basilikan vid liv i all oändlighet --> aldrig mer behöva köpa i affären... Och så är det ju fint också!


Mmmm, ett sådant fint rotsystem som börjar utveckla sig. Dessa har stått i vatten i cirka 1 vecka och kan snart planteras de också.

1 kommentar:

  1. Lovisamasteroftheworldjohansson22 oktober 2014 18:57

    Ååh när jag får eget place ska jag också göra så md basilika!! Både fint och gott!!!

    SvaraRadera