Arkiv

Sök

tisdag 25 december 2012

TELEVISIONEN FÖRSTÖRDE MIN JUL / JAG VILL HA TRADITIONER

Hej igen bloggen! Tog lite julledigt där ett tag, men som jag skrev i förra inlägget, så handlar ju julen om att ta sig tillfälle att slippa stressa. Men nu känner jag mig redo att ta lite nya tag här. Eller redo och redo, egentligen har jag ingen lust alls, men so what, here we go. 

Jag ska vara ärlig mot er, kära läsare. Min julafton var inte sådär harmonisk, mysig, perfekt och härlig som alla andras verkar ha varit. Den började bra, med julfrulle och julkalendern. Sedan åkte vi till farfar och mötte upp pappas släkt för julbord och hittills var det faktiskt riktigt mysigt. Vi åt mat, fika, massor av godis, tittade på Kalle Anka och spelade fia med knuff. Precis som det ska vara. Sedan åkte vi hem.... 

Och det är här det börjar skära sig. För vi brukar alltid öppna julklappar tillsammans med släkten. Men istället åkte vi hem och satte oss vid granen. Min lillebror klädde ut sig till tomte och allt var frid och fröjd (förutom att han var totalt värdelös på att rimma) och jag fick jättebra paket (hade köpt hälften själv, hehe). 

När julklapparna var klara skulle vi spela spel. Men istället sattes teven på av någon anledning. Plötsligt hade mina småbröder börjat titta på någon fruktansvärt ojulig film och jag som inte ville vara delaktig i detta fick ägna resten av julaftons kväll ensam i mitt rum tillsammans med filmen Love Actually. Den är visserligen bra, men i och med det här var min julafton förstörd och jag har aldrig någonsin hatat teven så mycket som då. Sedan grät jag en skvätt (hela kvällen) för att jag saknade farmor och lovade mig själv att jag inte ska fira jul hemma nästa år, utan på en helt ny plats, utan familj som kan förstöra.. 

Vi får väl se hur det blir med det, men årets julafton var verkligen inte mycket att hänga i granen (...) i alla fall. Till midnattsmässan kom vi dock iväg, och det var hur fint som helst, vilket ger ett litet pluspoäng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar