Arkiv

Sök

måndag 24 december 2012

GOD JUL!

Dagen före julafton. 

Jag vill ju så gärna att det ska pirra i magen lika mycket som när man var liten. Men samtidigt kan jag faktiskt inte ens minnas att det pirrade särskilt mycket då. Istället var det när jag slog upp ögonen (ofta mycket tidigt) på julaftonens morgon, som min mage fylldes av fjärilar så till den milda grad att jag knappt visste vad jag skulle ta mig till. Och så blir det förmodligen och förhoppningsvis även när jag vaknar upp på julafton i år. 

Något som stört mig extremt mycket det här året är att vi inte håller på traditionerna särskilt hårt i min familj. Det gör mig liksom ledsen, eftersom just traditioner är det som gör att julkänslan lever vidare år efter år. Att bryta något eller göra på fel sätt, kanske inte skadar så mycket just då, men det har gjort att jag bara minns vissa små saker, men inte särskilt mycket av mina senaste 10 jular. Inte sedan farmor dog. Men trots det blir det julafton varje år, igen och igen. Och det är en fantastisk grej det här, med att vi samlar våra nära och kära för att umgås och mat ihop. 

I år har jag spenderat 23 december med min bästis Amanda. Vi har bytt julklappar och jag fick så himla fina saker. Sedan julmyste vi och åt godis. Perfekt. Under kvällen har vi haft pingisturnering med familjen, samt bastutävling (vilket slutade med att jag svimmade och inte kunnat stå upprätt utan att bli snurrig under kvällen) och sedan åt vi julig kvällsmat och tittade på Svensson Svensson och the Holiday och mamma gjorde julgodis. 

Nu ska jag titta på dagens avsnitt av julkalendern så att jag är redo för det sista imorgon. Sedan ska jag sova och imorgon är det den 24 december. Jorden har inte gått under, julafton är här och även om klockan egentligen redan är över midnatt så räknas det här fortfarande som kvällen innan. Dan före dopparedan.

Imorgon tycker jag att vi alla ska njuta av tända ljus, att snön ligger på marken, av julklapparna under granen, av släkten (även de vi inte tycker så himla mycket om, en dag om året klarar man av) och framförallt tycker jag vi ska fokusera på att bara ta det lugnt. Stressa inte. Ät mycket godis. Och glöm inte bort att ni är värdefulla!

Från mig till er:

A VERY MERRY CHRISTMAS!


Bilder från julen 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar