Arkiv

Sök

söndag 10 juni 2012

KRÄK ÅNGEST LÄS INTE OM NI INTE VILL BLI DYSTRA

Det är söndag och jag lider inte av söndagsångest. Eller ja, jag har en tryckande känsla av obehag i magen, men den är inte grundad i just ångesten mot söndagar. Nej, den grundar sig snarare i att tiden går så plågsamt fort. Att jag inte hinner med. Att imorgon är första dagen på sista veckan i tvåan.

Om cirka 3 månader börjar jag sista året på gymnasiet och sedan ska jag veta precis vad jag vill göra med mitt liv. Eller alltså, jag tänker inte försätta mig i situationen att planera HELA mitt liv under det året. För det klarar jag inte. Men det underlättar ju en aning om jag i alla fall vet vad jag vill göra när jag tagit studenten.

Jag har idéer, planer och drömmar. För det mesta brukar jag inte ha några större problem med att föreställa mig min framtid och se hur allt kommer gå min väg och hur jag kommer lyckas och vara lycklig. Men. Just nu känner jag mig så ynklig. Ängslig. Liten.

Det bränner seriöst tårar bakom ögonen när jag tänker på att jag om ett år måste säga hejdå till min klass, mina vänner som jag haft daglig kontakt med i 3 år då och lämna det lilla säkra trygga livet jag lever nu och istället satsa på mina drömmar. DET SKA SJÄLVKLART BLI JÄTTEKUL. Men jag vill inte komma dit än.

Och jag kräks på mig själv för att jag skriver sådana här texter. Långa onödiga dystra texter om att tiden går för fort och att livet inte gör exakt som jag vill. Framförallt kräks jag för att jag skriver den här texten NU?!?!?! Jag har ju trots allt ett år i tryggheten kvar. Vill inte gråta av ångest ett år i förtid. Vill inte börja trean och konstant gå och tänka på att det snart är slut. JAG VILL NJUTA OCH VARA GLAD.

Och det kommer jag vara. Men just ikväll tänker jag tillåta mig själv att titta på en sorglig film och gråta och snyta mig i min gamla snuttefilt och somna med en känsla av hopplöshet och längtan/saknad/ynklighet. LIFE IS A BITCH AND THEN WE DIE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar