Arkiv

Sök

tisdag 10 april 2012

MY LIFE RIGHT NOW

Okej! Jag börjar inse att det här med att sitta uppe långt in på nätterna med datorn i knät och göra hjärndöda saker från morgon till kväll inte riktigt är vad jag vill. Eller vill och vill, men det är inte vad jag bör göra för mitt eget bästa. Jag har en uppsats på cirkus 15 sidor som ska in om en vecka och jag har inte ens börjat skriva resultatredovisningen än... Visserligen kommer vi säkert få flytta fram deadline några dagar, men det betyder ändå att jag måste börja ta tag i livet. Har dessutom en engelskatext tills på söndag (tror jag, hehe), en svenskatext och ett religionsprov till nästa vecka. Och halva denna veckan har ju redan gått, utan att jag fått gjort ett piss.. 

Jag känner mig själv såpass väl att jag vet att jag ligger på gränsen till prestationsångest-stadiet snart, men jag vet också att det inte kommer att hjälpa för jag kommer inte skriva klart några texter snabbare om jag ägnar mig åt att ha ångest och vara onöjd med vad jag presterar eller åt att tro att jag inte klarar av saker. För det gör jag. Ojoj, vad mycket jag klarar av egentligen! 

Så, det handlar bara om lite självdisciplin och lite vilja. Jag VILL bli klar i tid med mina skoluppgifter och jag vill INTE sitta dagen innan deadline och hetsskriva 15 sidor. Lite struktur och ordning + en hel massa timmar mindre sittande vid datorn (eller ja, ägnade åt slösurfande iaf) tror jag är lösningen på detta. Och att använda lektionstimmarna åt vettiga saker istället för att bara sitta och stirra in i en vägg eller flumma runt. 

Egentligen är det lovets fel alltihop, därför att innan vi fick påsklov låg jag i fas och jag kände mig relativt motiverad och positivt inställd till skolarbete. Jag hann liksom inte köra slut mig innan lovet, istället kom det bara som en duns och förstörde min struktur och min planering. Och nu är det ju lögn i helvete att ta sig tillbaka igen, efter att ha förstört dygnsrytmen och släppt taget om allt i en veckas tid. 

Jag kommer klara det här, jag ska gå och lägga mig nu, läsa en stund och sedan somna "tidigt" (om man jämför med de senaste kvällarna så..) och imorgon ska jag vakna pigg, glad och motiverad. Är jag inte det, då får jag låtsas och tvinga mig själv. 

Sätter väl som mål att bli klar med första frågeställningen imorgon dåra!

GODNATT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar